torstai 8. joulukuuta 2016

Mielenkiintoinen eläkeläispäivä tänään torstaina 08.12.2016...

Täksi aamuksi olin pistänyt varmuuden vuoksi puhelimen hälytyksen päälle klo 06.30, jota tosin en tarvinnut, sillä heräsin jo hiukan aikaisemmin.

Oli kokous- ja näyttöpäivä odotettavissa. Aamutoimien jälkeen asuvalinta oli selvä: Harmaa puku ja parhaat kengät...

Kuinka ollakaan kenkiä jalkaan laittaessani tunsin jotain outoa oikean jalan kengänpohjassa. 

Mitä ihmettä! 

Kengän kannasta oli irronnut iso "lämpäre" ja pohja oli poikki! Kirottu, kirottu, kirottu polyuretaani!
En ole kyseisiä kenkiä käyttänyt kovinkaan paljon. Ne ovat olleet tähän saakka ns. pyhäkengät... 

Niin kuin olen syksyllä kirjoittanut, minulta hajosivat alta Jalas-turvasandaalit. Niissä oli myös polyuretaanipohjat. Asiasta reklamoituani Ejendals Suomi Oy:öön sain asiallista informaatiota asiasta. Informaatiossa todettiin mm., että nykyaikainen polyuretaani vanhenee 5 vuodessa. Liekö kysymyksessa kuuluisa suunnitellun hajoamisen strategia - mene ja tiedä.

Eipä se auttanut kuin pistää toiset kengät jalkaan. Valitettavasti niissäkin on polyuretaanipohjat. Saapa nähdä, milloin ne hajoavat alta. 
Yksi asia on varma, jos vielä kenkiä ostan, en osta enää koskaan muita kuin kumi- tai nahkapohjaisia kenkiä...

No - ajelin aamulla moottoritietä pitkin Tornioon. Sumuinen, rauhallinen matka: Ilma -7, tie -7 astetta Celsiusta. Päätin "körötellä" noin 80 km/h, se oli vaikeaa.

Kävin aamupäivällä Ammattiopisto Lappian Kaivosalan ammatillisen neuvottelukunnan kokouksessa. Ihan hyvä kokous, jossa tunsin taas sivistyväni ainakin hiukkasen. 
Kuulin mm. Lappia 3.0 ajatuksia toimipaikkapäällikkö Antti Päivärinnan kertomana - mielenkiintoista.

Kotiin palattuani menin iltapäivällä Kemissä Ammattiopisto Lappian Hiuspysäkille malliksi klo 14.45, oli kyseessä lyhyiden hiuksien kampauksen näyttö. Näytön antoi sieviläistaustainen Elina Raudasoja. Em. näyttö oli kyseisen opiskelijan viimeinen suoritus, joten ammattitutkinto on saavutettu - hyvä niin.
Mikäli oikein ymmärsin, suoritus oli erinomainen kolmen näytön vastaanottajan mielestä. Tekijä oli myös suoritukseensa tyytyväinen, minä myös, tosin minun perinteiseen lookkiini aivan liian siisti lopputulos. Onneksi se suhteellisen nopeasti on taas entisellään.

Mitähän vielä ilta tuo tullessaan?
__________________________

Ilta oli rauhallinen, mutta tänään perjantaiaamuna 09.12.2016 kävin näyttämässä hajonneita kenkiä Kemin Kenkä-Keskuksen Petri Kyllöselle. Hän totesi, että polyuretaanipohjaisia kenkiä pitäisi käyttää jatkuvasti. Mikäli oikein ymmärsin, pitkän käyttövälit ovat myrkkyä ja pohjat yksinkertaisesti murenevat - ei käsiin vaan jalkaan...
Made in Italy-pyhäkenkäni olivat tosi mukavat jalassa ja erinomaiset - oikean jalan kengän pohjan hajoamiseen saakka. 
Käväisen vielä kysäisemässä suutarilta, mitä uudet kumi- tai nahkapohjat maksavat. Todennäköisesti enemmän kuin uusien kenkien ostaminen.

Hyllyssä näytti olevan mm. kotimaisia kumi- ja nahkapohjaisia kenkiä. Saattaapa olla, että jossakin vaiheessa on mentävä hieromaan kauppoja Petrin kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti