keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Pistäytyminen Kemin Leipätehtaan toimintakeskuksessa...


Kävin hetki sitten vaimoni kanssa Kemin Leipätehtaan toimintakeskuksessa. Vaimoni oli teetättänyt kaksi räsymattoa, joista hän oli saanut ilmoituksen, että matot ovat valmiita. Paikalle päästyämme totesimme, että upeat matot on mieluisa ottaa käyttöön. Toimintakeskuksen palvelu oli taas perinteisen hyvää niin kuin aikaisemmillakin kerroilla.
Oli mukava jututtaa vanhoja tuttuja.
Itselläni on myös kokemusta menneiltä vuosilta. Teetätin Karjalahdella Peiponpesän aikoihin puuaitaelementtejä. Olin erittäin tyytyväinen sekä palveluun että tehtyihin tuotteisiin. Niitä on muun muassa tonttimme ympärillä Haukkarissa Kainuunkadulla kahdella sivulla, ollut jo vuosikymmeniä...

Tekstilainaus Kemin kaupungin kotisivuilta:


Leipätehtaan toimintakeskus


Kehitysvammaisten päiväkeskus perustettiin vuonna 1984 Karjalahdelle. Päiväkeskuksen nimeksi tuli Peiponpesä. Nykyisissä Leipätehtaan tiloissa Sankarikadulla päiväkeskus aloitti 7.1.2013.
Päiväkeskus on nyt nimeltään Leipätehtaan toimintakeskus.
Päivä- / toimintakeskuksen tarkoituksena on tarjota eri asteisesti kehitysvammaisille kuntouttavaa työ- ja harrastetoimintaa sekä päivätoimintaa. Työtoimintaan kuuluu mm. alihankintatöiden tekeminen paikallisille yrityksille ja tehtaille. Toimintakeskuksessa valmistettuja tekstiilitöitä myydään sekä toimintakeskuksen omassa myymälässä että mielenterveyskuntoutujien Klubitalolla.
Harrastetoimintoja järjestetään yhteistyössä seurakunnan, liikuntatoimiston ja kansalaisopiston / Kivalo-opiston kanssa. Leipätehtaalla toimii myös kehitysvammaisten koululaisten iltapäivähoito sekä koulujen loma-aikoina päivähoito.
Leipätehtaan toimintakeskus on avoinna arkisin 7.30 – 16.30.
Myymälä on avoinna 7.30 – 15.00.
Osoite: Leipätehtaan toimintakeskus
Sankarikatu 7, 94100 Kemi
Leipätehtaan historiaa:
Leipätehtaan on suunnitellut arkkitehti W. A. Tötterström. Leipätehdas rakennettiin alunperin jauhomakasiiniksi
ja valmistui 1897. Koristeellisella uusrenesanssia edustavalla tiilirakennuksella on värikäs menneisyys.
Se on aikanaan ollut myös purku-uhan allakin. Lapin taitelijat pitivät siellä laajaa huomiota herättäneen
taidenäyttelynsä vuonna 1986, jonka jälkeen Toivola – Luotolan Setlementti kunnosti sen toimintakeskukseksi RAY:n avustuksella vuonna 1991. Nyttemmin rakennus on suojeltu ja on saanut Lapin Läänin rakennusperinneyhdistykseltä Hurrikas – palkinnon vuonna 1991. Toivola – Luotolan Setlementin toiminta Leipätehtaalla päättyi toukokuussa 2012, kun Kemin kaupunki osti rakennuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti