lauantai 3. joulukuuta 2016

Kuka koviten sanoo...

Taannoin Suomen presidentti Sauli Niinistö otti mielestäni asiallisesti kantaa Suomen valtionjohdon toimenpiteisiin Venäjän suhteen.

Lyhyt tekstinpätkä asiasta:

Hän huomautti, että Suomen valtiojohto on tuominnut Venäjän toimet Krimillä, Ukrainassa ja Syyriassa.
”Kovin vaikea ajatella, mitä on jäänyt sanomatta. Sankaruuden saavuttaminen siinä kilvoittelussa, kuka koviten Venäjästä sanoo, alkaa vaatia kekseliäisyyttä.”
_________________________________________________________________________

Viime aikoina on lilliputti- ja yksiasia-Suomessa vellonut monta viikkoa mediassa pääministeri Juha Sipilän jääviysasia Terrafamen suhteen ja viime viikonvaihteessa käyty sähköpostiviestintä Ylen toimituksen suuntaan.

Todella herkullinen tilanne irrotella asiassa. Asiaa jonkin verran seuranneena minulle on muodostunut käsitys, että nyt kilpaillaan siitä, kuka koviten ja tympeimmin uskaltaa sanoa em. asiasta.

Seurasin eilen pätkän uteliaisuuttani TV 1:n yhtä inhokkiohjelmaani > Pressiklubia. 

Aloin lähes voida pahoin kuunnellessani sitä oksettavaa paatosta, jota kaikki ohjelmassa olleet esittivät muka sananvapauden nimissä. Kyllä pääministeri Juha Sipilää lyötiin kuin vierasta sikaa.
Parhain/pahin kommentti mielestäni oli vääräleuka Jouni Tervon loukkaava ja ala-arvoinen heitto: " Sipilän perusvirhe on, että hän lähti politiikkaan!" Muut hymynvirne suupielissä nyökyttelivät asialle.

Sananvapauden ja journalismin nimissä toki näinkin saa sanoa, mutta mielestäni em. tyyppisillä irrotteluilla henkilö munaa lopullisesti itsensä ja menettää uskottavuutensa.

On syytä muistaa, että Suomen Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sattuu olemaan Suomen tasavallan pääministeri - ei hän ihan turha jätkä sentään ole - päinvastoin...

Areena > Arenan

Jakso 36 | Pressiklubi

Yle TV1 Katseluaika päättyy 1.1.2017
Mistä Ylen ohjelmissa saa puhua? Studiossa Atte Jääskeläinen, Anu Koivunen ja Jouni Tervo.
__________________________________________________________________

Todettakoon avoimesti, että toista inhokkiohjelmaani, Uutisvuotoa en ole vuosikausiin katsonut kuin muutaman sekunnin - pakkosyöttönä - kanavia selaillessani.

Lehdestä luin hetki sitten mm. seuraavaa: Myös Uutisvuodon kapteeni, kirjailija Jari Tervo kommentoi ”Ylegatea” kovin sanoin. Hän sanoi ohjelmassa, että pääministeri on painostanut Yleisradiota ja Yleisradion journalistinen johto on taipunut.

Tervo sanaili, että Yle olisi hyllyttänyt jutut siksi, että asia on kesken. Tervo jatkoi, että oikeastaan koko maailman luonne on se, että se on kesken.

– Se ei ole koskaan valmis. Se on aina kesken ja sen jälkeen se loppuu. Siitä maailmanlopusta voisi Yle tehdä jonkun pienen jutun, Tervo nauratti yleisöä.

________________________________________________________________________
Voi populismin populismia! Kyllä se on hauska mies, turhake, yleisökin ihan nauraa ihan ratketakseen...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti