maanantai 12. joulukuuta 2016

Mielenkiintoinen eläkeläispäivä tänään maanantaina 12.12.2016...

Täksi aamuksi olin pistänyt varmuuden vuoksi puhelimen hälytyksen päälle klo 06.30, jota tosin en tarvinnut, sillä heräsin jo klo 06.00. Hain aamulehden ja pistin kahvit "tippumaan" ynnä leivät paahtimeen.

Oli kokous- ja jouluateripäivä odotettavissa. Aamutoimien jälkeen asuvalinta oli selvä: Harmaa puku ja toiseksi parhaat, varakengät...

Niinkuin olen aikaisemmin kirjoittanut niissä on polyuretaanipohjat. Saapa nähdä, milloin ne hajoavat alta niin kuin "edesmenneistä ykköskengistäni". 
Yksi asia on varma, jos vielä kenkiä ostan, en osta enää koskaan muita kuin kumi- tai nahkapohjaisia kenkiä...

Vaimoni vei minut keskustaan Kemin kaupungintalon eteen noin 08.30. Nousin hissillä 9. kerrokseen Kemin Keskustan ryhmäkokoukseen. 
Olin edellisenä perjantaina ilmoittanut tulevani varamiehenä valtuustokokoukseen ja hakenut Kemin kaupungintalolta tarvittavaa oheismateriaalia, talousarvion 2017 liitteineen. Olin ilmoittanut myös, että minulla on useita viikkoja aikaisemmin sovittu tapahtuma Ammattiopisto Lappian tiloissa Kivikankaalla klo 13.00 alkaen.

Meillä oli erittäin asiallinen ja monipuolinen ryhmäkokous valtuustoryhmän puheenjohtajan Ritva Sonntagin johdolla. Sain omiin kysymysmerkkikysymyksiini vastauksia käydyissä keskusteluissa. Tosin avonaisia asioita jäi mielenpäälle, koska muiden ryhmien näkökantoja ei ollut tarkkaan tiedossa. 
Olihan edessä tärkeä ns. talousarviokokous eli vuoden 2017 talousarviosta päättäminen. 

Varsinainen valtuustokous alkoi valtuuston puheenjohtajan Matti Päkkilän nuijan kopautuksella klo 10.00...

Kokousjärjestäytymisen jälkeen käsiteltiin pari asiakohtaa ennen talousarvion varsinaista käsittelyä. 
Asiaa alustivat kaupunginjohtaja Tero Nissinen ja kehittämisjohtaja Allan Mikkola läpikäyden ensi vuoden tärkeimpiä asiakokonaisuuksia - odotettavissa mielenkiintoinen vuosi, jossa lisämausteena on huhtikuun kuntavaalit.

Puheenjohtaja keskeytti valtuustokokouksen perinteisen joulupuuron nauttimisen ajaksi.

Em. puuro- ja/kokoustauolla virisi vilkas keskustelu monista talousarvioon liittyvistä asioita, vaikka talousarvioraamit olivat kaupunginhallituksessa neuvoteltu jotakuinkin valmiiksi...

Valtuustokokous jatkui klo 12.15 valtuustoryhmien puheenjohtajien esityksillä. Siinä vaiheessa minun oli lähdettävä Kivikankaalle. Tällä kerralla mielenkiintoisin osa jäi minulta aistimatta.

Illan nettilehdestä ja huomisesta paperiversiosta on luonnollisesti pääkohdat luettavissa. Arvelen, että mitään suuria yllätyksiä ei ole odotettavissa. 

Minut haettiin kaupungintalon edestä noin 12.30 ja ajoimme Kivikankaalle. 
Olin kolmisen viikkoa sitten ilmoittautunut Lappian eläkeläisille kohdistetulle jouluaterialle Kotaravintola Prännissä, se alkoi klo 13. Tilaisuus on vuorotellen Torniossa ja Kemissä.

Mukava tapahtuma, jonka avauksessa toimialajohtaja Pentti Koskela kertoi Ammattiopisto Lappiassa toteutetuista ja toteutettavista muutoksista, uudistuksista. Ruokailun ohessa Ammattiopisto Lappian kolme musiikkipuolen opiskelijaa viritti läsnäolevia joulutunnelmaan - ansiokkaasti.

Erinomaiset tarjoilut jälleen kerran, onneksi ei tullut syödyksi "yli kylkiensä".

Oli mukava vaihtaa tuttujen ja tuntemattomienkin kanssa muutama sana. Saamani tiedon mukaan tilaisuuteen oli ilmoittautunut vajaa 47 Lappian eläkeläistä, muutama oli näemmä jäänyt pois. Pikaisen silmäyksen mukaan torniolaisia oli 3/4 ja kemiläisiä 1/4 osallistujista.

Lähivuosina em. tapahtumat olisi syytä järjestää erikseen Torniossa ja Kemissä kukaties hiukan kevyemmällä kattauksella.

Niin - pääsinpä taas "mainostamaan" ja muistuttamaan Blogisivuani muutamalle henkilölle.
_______________________________________________________________________

Sain tekstiviestin, että valtuustokous on edelleen menossa noin klo 17.30 - Hmmmmm vai niin.

Kolmen vartin kuluttua sain puhelinsoiton ja sen myötä iltapäivän kokouskulusta informaatiota - mielenkiintoista... . 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti