lauantai 10. joulukuuta 2016

CIA:n salainen raportti: Venäjä avitti Trumpia voittamaan vaalit...

Hmmmmm - vai niin että...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


CIA:n salainen raportti: Venäjä avitti Trumpia voittamaan vaalit

Donald Trumpin valtaanastumista valmisteleva tiimi tyrmäsi Washington Postin julkaisemat tiedot Venäjän avusta Trumpin presidentinvaalikampanjalle.
Yhdysvaltojen presidentinvaalit 2016

CIA päämaja
Dennis Brack / EPA
Yhdysvaltain tiedustelupalvelun CIA:n salaisen arvion mukaan Venäjä sekaantui Yhdysvaltain presidentinvaaleihin, kertoo sanomalehti Washington Post.(siirryt toiseen palveluun)
Asiasta selvillä olevat nimettömät virkailijat kertovat lehdelle, että Venäjä ei vain yrittänyt rapauttaa luottamusta Yhdysvaltain vaalijärjestelmään vaan pyrkimys oli auttaa Donald Trumpia voittamaan vaalit.
Tiedusteluvirastot ovat tunnistaneet henkilöitä, jotka antoivat vuotosivusto WikiLeaksille tuhansia demokraattien kansallisen komitean ja Hillary Clintonin kampanjapäällikön hakkeroituja sähköposteja. Näillä henkilöillä kerrotaan olevan suhteita Venäjän hallintoon.
Turvallisuusvirkailijoiden mukaan kyseiset henkilöt ovat tunnettuja tiedusteluyhteisössä ja osa Venäjän laajempaa operaatiota, jolla yritettiin parantaa Trumpin mahdollisuuksia ja haavoittaa Clintonin kampanjaa.
Yhdysvaltain senaatille raporttia esitellyt vanhempi tiedusteluvirkailija totesi lehden mukaan, että Venäjä suosi toimillaan yhtä ehdokasta, tavoitteena Trumpin voitto. Hän painotti, että tämä on usean tiedusteluviraston yhteinen näkemys.
Lehden paljastukset kirvoittivat kipakat reaktiot Donald Trumpin leirissä. Trumpin virkaanastumista valmisteleva tiimi tyrmäsi tiedotteessaan tiedot sanoen, että nämä samat ihmiset kertoivat aikoinaan virheellisesti, että Saddam Husseinilla on joukkotuhoaseita. Tiedotteessa muistutetaan, että Trump voitti vaalit suurimmalla erolla valitsijamiiesten määrässä koko vaalien historiassa. Nyt olisi aika siirtyä eteenpäin, ja keskittyä "nostamaan Amerikka suureksi jälleen".
Yhdysvaltain väistyvä presidentti Barack Obama vaati perjantaina tutkimusta maan presidentinvaalikamppailun aikana tehdystä verkkohäirinnästä. Raportin pitäisi valmistua ennen Obaman kauden päättymistä tammikuussa.
Yhdysvallat syytti lokakuussa virallisesti Venäjää kyberiskuista demokraattista puoluetta vastaan vaalikamppailun aikana.
Republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump pyysi kampanjatilaisuudessa Venäjää kaivamaan esille kilpailijansa Hillary Clintonin ulkoministerikaudellaan poistamat sähköpostit.
Lähteet: AFP, Yle Uutiset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti