keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Nyt se varmistui: Nokia-älypuhelimet tulevat myyntiin kaikkialla...

Tervetuloa takaisin Nokia-nimi...

Suora nettilainaus Kauppalahdestä hiukan tuunattuna:

Nyt se varmistui: Nokia-älypuhelimet tulevat myyntiin kaikkialla


Uuden sukupolven Nokia-älypuhelimet esitellään alkuvuodesta.
Uuden sukupolven Nokia-älypuhelimet esitellään alkuvuodesta. KUVA: COLOURBOX
Nokia-merkkiset matkapuhelimet palaavat maailmanlaajuiseen myyntiin. Erilaisia uusia älylaitteita esitellään ensi vuoden alkupuolella.
Puoli vuotta sitten Nokia ja Helsinkiin rekisteröity HMD Global -niminen uusi matkapuhelinyhtiö ilmoittivat Nokia-merkin paluusta matkapuhelinmarkkinoille. Nyt HMD on aloittanut toimintansa ja sillä on yksinoikeus Nokia-tuotemerkkiin matkapuhelimissa ja  tableteissa 10 vuoden ajan.
Kokonaan uudet älypuhelimet ja ehkä tabletit  HMD aikoo esitellä ensi vuoden alkupuolella ja vuoden mittaan. Markkinoille älypuhelimet luvataan vuoden 2017 ensimmäisellä puoliskolla.
HMD omistaa tästä eteenpäin myös Nokia-merkkisten peruspuhelinten liiketoiminnan, jota Microsoft on kaiken aikaa pitänyt yllä erityisesti kehittyvien maiden kuluttajia varten. 
Älylaitteita alkavat myydä operaattorit, online-kaupat, marketit ja kivijalkamyymälät eri puolilla maailmaa.
Ensimmäiset Android-käyttöjärjestelmään pohjautuvat Nokia-älylaitteet HMD esittelee todennäköisesti viimeistään ensi vuonna Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumassa, joka järjestetään 22.-25. helmikuuta. HMD:llä on varannut sieltä jo esittelytilatkin. Kysyttäessä HMD:n markkinointijohtaja Pekka Rantala ei myönnä eikä kiistä julkistusajankohtaa.
Markkinointijohtaja Rantala on ennen HMD:tä työskennellyt peliyhtiö Rovion toimitusjohtajana, Jot Automationin hallituksen puheenjohtajana ja Hartwallin toimitusjohtajana.

"Yksi ikonisimmista matkapuhelinmerkeistä"

Tulevat Nokia-älypuhelimet toimivat  Googlen Android-käyttöjärjestelmällä. Kauppalehden tietojen  mukaan Nokian käyttämä Android tulee olemaan niin sanotusti puhdas versio, eli Googlen tarjoamaan Androidiin ei tehdä isoja muutoksia. Ratkaisun etuna on puhelimen käyttöjärjestelmän helppo päivitettävyys uusiin versioihin ensimmäisten joukossa.
Nokia-puhelimet tuodaan markkinoille kolmen yrityksen yhteistyönä.  Älypuhelimet ja tabletit valmistaa Taiwanilaisen Foxconnin tytäryhtiö FIH Mobile Limited.  Käyttöjärjestelmän toimittaa Google ja suomalaisen HMD:n rooli on määritellä miltä puhelimen pitää tuntua ja näyttää, ja mitä ominaisuuksia siinä on. Koko orkesteria johtaa HMD.
Brändinsä HMD:lle liisanneen Nokian roolina yhteistyössä on huolehtia laatumielikuvan säilymisestä. Nokia saa myös paikan HMD:n hallituksessa, missä se voi valvoa etujaan. Puhelinten suunnitteluun, valmistukseen, jakeluun tai markkinointiin Nokia ei osallistu.
HMD:n toimitusjohtaja Arto Nummela uskoo Nokia-brändin kantavuuteen, vaikka puhelimet ovat olleet jonkin aikaa poissa ainakin länsimaisilta markkinoilta.
”Nokia on vuosikymmenien ajan ollut yksi ikonisimmista ja tunnistetuimmista matkapuhelinmerkeistä globaalisti”, Nummela sanoo. Nummela tuntee Nokian perin pohjin. Nän aloitti Nokia-projekteissa jatko-opiskelijana jo vuonna 1991 ja siirtyi yhtiön leipiin 1994 ja työskenteli yhtiössä pitkään eri tehtävissä. Viime vuodet hän on vetänyt peruspuhelinten liiketoimintaa Microsoftilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti