lauantai 17. joulukuuta 2016

Obama: Vastuu Aleppon julmuuksista on Syyrialla, Venäjällä ja Iranilla...

Mitäpä tuohon muuta sanomaan/kirjoittamaan...


Suora nettlainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


Obama: Vastuu Aleppon julmuuksista on Syyrialla, Venäjällä ja Iranilla

Yhdysvaltain presidentti vaati vuoden viimeisessä tiedotustilaisuudessaan puolueettomia tarkkailijoita valvomaan Aleppon evakuointia.
Aleppo


Obama
Yhdysvaltain presidentti Barack ObamaReuters TV
Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman mukaan Syyrian presidentti Bashar al-Assad ja hänen venäläiset ja iranilaiset liittolaisensa ovat yksin vastuussa Aleppon julmuuksista.
Obama sanoi, että koko maailma katsoo Aleppon verenvuodatusta kauhusta yhtenäisenä.
– Vastuu julmuuksista on vain yhdellä taholla: Assadin hallinnolla sekä sen liittolaisilla Venäjällä ja Iranilla, Obama sanoi vuoden viimeisessä tiedotustilaisuudessaan Valkoisessa talossa.
– Verenvuodatus ja hirmuteot ovat heidän käsissään, hän lisäksi.
Presidentin tehtävät tammikuun 20. päivänä jättävä Obama vaati puolueettomia tarkkailijoita valvomaan siviilien evakuoimista kaupungista.
Hän myös varoitti sisällissotaa yli viisi vuotta käynyttä Assadia siitä, että tämä ei voi "teurastaa tietään legitiimiksi johtajaksi".

Putinille varoitus kyberhyökkäyksistä

Obama kertoi myös varoittaneensa presidentti Vladimir Putinia Venäjän yrityksistä vaikuttaa Yhdysvaltain presidentinvaaleihin. Taustalla olivat epäilyt siitä, että Venäjä olisi onnistunut hakkeroimalla saamaan haltuunsa Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin liittyviä demokraattisen puolueen sähköposteja.
Obama sanoo nostaneensa asian pöydälle, kun tapasi Putinin kasvotusten G20-kokouksessa Kiinassa syyskuussa. Obama kehotti Putinia lopettamaan ja varoitti seurauksista.
Hänen mukaansa tapaamisen jälkeen Venäjän hakkeroinnista ei enää näkynyt merkkejä. Demokraattisen puolueen sähköpostit tosin päätyivät julkisuuteen Wikileaks-vuotosivuston kautta.
Venäjä on kiistänyt kyberhyökkäykset Yhdysvalloissa vaalien alla.
Obama sanoi toivovansa, että hänen seuraajansa Donald Trump olisi myös huolissaan Venäjän toimista.
Trump on pitänyt kiinni siitä, että voitti vaalit oikeudenmukaisesti, ja harmistunut vihjauksista, joiden mukaan Venäjä olisi vaikuttanut lopputulokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti