tiistai 20. joulukuuta 2016

Kemin Keskusta: Yksityinen päivähoito turvaisi terveelliset tilat lapsille

Ensimmäinen kuntavaalikeskustelun lähtölaukaus - hyvä niin...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomien sivuilta hiukan tuunattuna:

Kemin Keskusta: Yksityinen päivähoito turvaisi terveelliset tilat lapsille


RAIJA SUOPAJÄRVI
Kemin Keskusta: Yksityinen päivähoito turvaisi terveelliset tilat lapsille
Yksityinen päiväkoti voisi Kemin Keskustan mukaan pienentää kaupungin tarvetta investoida tiloihin.
Niina Niemelä
Päiväkotien palveluseteli olisi Kemin Keskustan kunnallisjärjestön mielestä pitänyt ottaa käyttöön jo nyt, eikä siirtää asian käsittelyä ensi kevääseen. Koulu- ja päiväkotiverkkoselvityksessä kysyttiin kemiläisten toiveita.
Keskustan mukaan kaksi kolmasosaa vastaajista piti palveluseteliä hyvänä vaihtoehtona päiväkotitarjonnassa ja nyt vastaajien tahto jäi kuulematta.
Koulu- ja päiväkotiverkkoselvitys on yksi suurimmista asioista, jotka kuluvalla valtuustokaudella on ratkaistava, järjestö lausuu.
– Lapsiin ja nuoriin satsaaminen ei mene hukkaan. Tiloja suunniteltaessa on muistettava kasvatukselliset ja pedagogiset tarpeet.
Se pitää tärkeänä, että kaupungissa toimii jatkossakin kolme yhtenäiskoulua ja pienten lasten koulut ovat mahdollisimman lähellä kotia.
Kunnallisjärjestö linjaa, että huonosta sisäilmasta kärsivien kiinteistöjen korjaamisesta on huolehdittava ja tarvittaessa siirryttävä väistötiloihin. Huonosta sisäilmasta kärsitään sen mukaan ainakin Karihaaran koulun B-rakennuksessa, Hepolan päiväkodissa ja osin koulussa sekä Kaivolinnan, Peurasaaren ja Ruutin päiväkodeissa.
– Yksityinen palveluntuottaja olisi ollut hyvä lisäys päivähoitoon ja keventänyt kaupungin tarvetta investoida tiloihin, järjestö sanoo.
Kunnallisjärjestön puheenjohtajana jatkaa Ulla Miettunen ja varapuheenjohtajana Arja Ketola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti