torstai 1. joulukuuta 2016

Kemin biodieseltehdas taas askeleen lähempänä...

Kaidin biodieseltehtaan toteutuminen on tällä hetkellä mielestäni 99,9%:n todennäköisyydellä varma. Kaikki viime viikkoina tapahtuneet ratkaisut: Suomen valtion ja EU:n tasolla ovat vahvistaneet asiaa.

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Kemin biodieseltehdas taas askeleen lähempänä

NINA SUSI
Kemin biodieseltehdas taas askeleen lähempänä
-EU-lainsäädännöllä on merkitystä hankkeemme toteutumiselle, sanoo Kemiin biodieseltehdasta suunnittelevan Kaidin toimitusjohtaja Carl Haglund.
Pekka Mauno
Kemiin suunniteltu biodieseliä valmistava tehdas on askelen lähempänä, sillä EU-komission tuoreet linjaukset ovat tehdasta suunnittelevan Kaidin mieleen.
– EU-lainsäädännöllä on merkitystä hankkeemme toteutumiselle. Ratkaisevia tekijöitä hankkeen toteutumiselle on toki monia, sanoo Kaidin Suomen toimitusjohtaja Carl Haglund. 
EU-komission keskiviikkona julkistamassa uusiutuvan energian lainsäädäntöpaketissa on biopolttoainevalmistajien toivomukset huomioitu hyvin. Erityisen tyytyväisiä ne ovat öljy-yhtiöille tulevaan jakeluvelvoitteeseen. Se tarkoittaa, että vuoteen 2021 mennessä kehittyneitä biopolttoaineita on sisällyttävä kaikissa EU-maissa jakeluyhtiöiden myymään liikenteen energiamäärään 1,5 prosenttia ja vuoteen 2030 mennessä 6,8 prosenttia
– EU:n tasolla potentiaali on kymmeniä tehtaita. Suomessa potentiaali voisi olla suuruusluokassa 3-5 tehdasta – koosta riippuen, arvioi St1:n yhteiskuntasuhdejohtaja Mika Aho. 
North European Biotech Oy:llä, joka on St1:n ja SOK:n yhteisyritys, on koeajovaiheessa 10 miljoonaa litraa valmistava etanolitehdas Kajaaniin.
Samalla yrityksellä on myös suunnitelma rakentaa kaksi muuta etanolitehdasta, toinen niinikään Kajaaniin ja toinen Pietarsaareen. Kyse on 50 miljoonan litran tehdashankkeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti