torstai 15. joulukuuta 2016

NBC: USA:n tiedusteluviranomaiset uskovat Putinin itse olleen mukana vaalihakkeroinnissa...

Vanha sanonta: "Jäljet johtavat sylttytehtaalle." tulee mieleen alla olevaa tekstiä lukiessaan. Onko totta vai panettelua - mene ja tiedä - mutta sanotaan myös "ei savua ilman tulta"...
Nykymaailmassa taitavinkaan vakoilija, hakkeroija ei voi liikkua jälkiä jättämättä.

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

NBC: USA:n tiedusteluviranomaiset uskovat Putinin itse olleen mukana vaalihakkeroinnissa


STTNew York
Yhdysvalloissa tiedusteluviranomaiset uskovat Venäjän presidentin Vladimir Putinin olleen itse mukana Yhdysvaltojen presidentinvaalien hakkeroinnissa, kertoo NBC.
Kaksi korkeassa asemassa olevaa viranomaista kertoo NBC:lle, että uusimmat tiedustelut osoittavat, että Putin olisi ohjannut sitä, kuinka hakkeroitua tietoa demokraateilta vuodettiin ja käytettiin.
Nimettöminä pysyvien viranomaislähteiden mukaan Putinin motiivi oli muun muassa osoittaa korruptiota amerikkalaispolitiikassa ja luoda kuvaa siitä, etteivät muut maat voisi enää luottaa Yhdysvaltoihin globaalina johtajana.
NBC:n lähteiden mukaan tiedot Putinin osallisuudesta tulivat diplomaattilähteistä ja vakoilijoilta, jotka työskentelevät Yhdysvaltain liittolaisille.
Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA on aiemmin arvioinut, että Venäjän hallitus halusi Yhdysvaltain seuraavaksi presidentiksi mieluummin Donald Trumpin kuin Hillary Clintonin. Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI ja muut virastot eivät ole täysin allekirjoittaneet CIA:n väitettä, mutta harva viranomainen on kuitenkaan kiistänyt, etteikö Venäjä olisi halunnut vahingoittaa Clintonin ehdokkuutta vuotamalla sähköposteja.
Presidentiksi valittu Trump on pitänyt väitettä Venäjän sekaantumisesta vaaleihin naurettavana. Myös republikaanipuolue on kiistänyt väitteet. Aiemmin tällä viikolla myös Putinin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi, että Venäjä pitää väitteitä vaaleihin sekaantumisesta ”täytenä hölynpölynä”.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti