perjantai 30. joulukuuta 2016

Uusi "turha" Tuntematon sotilas-elokuva...

Kirjoitin 04.06.2015 seuraavaa:

Elokuvantekijä, ohjaaja Aku Louhimies on kiistaton ammattilainen alallaan. 

Väinö Linnan romaanista Tuntematon sotilas on tehty tähän saakka kaksi eri versiota. Edvin Laine ohjasi mustavalkoisen version vuonna 1955 ja Rauni Mollberg teki oman tulkintansa vuonna 1985. 

Alla olevassa artikkelissa todetaan:

Samaan aikaan moni esimerkiksi elokuva-alalla ihmettelee, miksi Tuntematon pitäisi kuvata elokuvaksi vielä kolmannen kerran. Samalla rahalla ja innostuksella kun voisi tehdä pari-kolme muuta elokuvaa.

Juuri näin itsekin ajattelen. Paljon aikaa, vaivaa ja tupakkia sekä nimenomaan rahaa säästyy, jos hankkeesta luovutaa nyt mutta...

Toisaalta haluan ymmärtää, että euron/dollarinkuvat silmissä tässä dynaamisesti liikutaan, koska romaani on erinomainen ja aihe tässä maailmantilanteessa varsin ajankohtainen. Arvelen lisäksi, että taitava ohjaaja saa kukaties revittyä/reviteltyä romaanista uusia, ennen toteuttamattomia elementtejä uudentyyppisen katsojakunnan eteen.

Avoimesti totean, että minulle olisi riittänyt jo tuo ensimmäinen, Edvin Laineen ohjaama mustavalkoinen versio. Se on mielestäni se ainoa oikea Tuntematon sotilas-elokuva.

Suora nettilainaus Kauppalehdestä sellaisenaan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti