torstai 1. joulukuuta 2016

Guggenheim taidemuseokeskustelu Helsingin kaupunginvaltuustossa tänään...

Olen seurannut keskiviikkoiltana 30.11.2016 Helsingin kaupunginvaltuuston kokousta useita tunteja. Sain aimo annoksen Guggenheimtietoa.

HELSINGIN kaupunginvaltuusto torppasi Guggenheimin taidemuseon rakentamisen Helsinkiin torstain vastaisena yönä äänin 53–32.

Siten lähes kuuden vuoden taistelu Guggenheimin taidemuseon mahdollisesta sijoittumisesta Helsinkiin päättyi näillä näkymin - ainakin nyt esitetyillä ehdoilla.


Helsingin kaupunginvaltuusto päätti siis olla rakentamatta Guggenheimin taidemuseon Eteläsatamaan nykyisen parkkipaikan ja vanhan makasiinirakennuksen tilalle.


Taustaa:

GUGGENHEIMIN taidemuseota yritettiin saada Helsinkiin jo kolmatta kertaa. Kaksi aiempaa yritystä kaatuivat, ja nyt valtuuttujen pöydällä oleva esitys oli todennäköisesti viimeinen, jonka kaupunginvaltuusto sai päätettäväkseen.

Guggenheim-johtaja Richard M. Armstrong sanoi HS:n haastattelussa keskiviikkona, että ”Ari Lahti ja Guggenheim Helsingin tukisäätiö ovat keränneet ennenkuulumattoman määrän yksityistä rahaa, ja eiköhän sen rajat ole jo etsitty”.

HELSINGIN SANOMAT pohti wau-arkkitehtuuria ja Guggenheimin museota jo vuonna 2006 ilmestyneessä jutussa.

Varsinainen keskustelu käynnistyi tammikuussa 2011, kun museota ehdotettiin Katajanokalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti