tiistai 27. joulukuuta 2016

Venäjä: Yhdysvaltojen tuki Syyrian kapinallisille on vihamielinen teko...

Alla olevassa artikkelissa käytetään termiä vihamielinen teko, joka pistää mietityttämään...

Lähi-idässä, lähinnä Syyriassa ja Irakissa, on ollut oikeastaan vuosikymmeniä menossa vihanpito, sotatila eri osapuolten kesken. Kyseiseen jatkuvaan sotatilaan ovat edelleen osallisina kymmenet eri ryhmittymät. Väitetään, että mm. eri kapinallisryhmittymiä on toista sataa. 

Lähinnä Syyrian ja Irakin sotatilassa ovat aktiivisesti osallistuneet/sekaantuneet Turkki, Iran, Libanon, Saudi-Arabia, Israel, jne., puhumattakaan Venäjästä ja Yhdysvaltojen johtamasta liittoutumasta. Yhteisenä kohteena on esitetty Isis.

Näin maalikon silmin vähempikin riittäisi. YK on ollut toivottoman avuton. 

Miksi? 

Siksi, että turvallisuusneuvoston pysyvien jäsenmaiden veto-oikeus ja sen käyttö ajaa kaikki järkevät ratkaisuyritykset pysyvän rauhan saavuttamiseksi sivuraiteille

Pieni yksityiskohta viimeaikaisista tapahtumista:

Syyriassa on saatu valmiiksi Aleppon suurkaupungin evakuointi. Evakuoinnin päättymisestä tiedotti Punaisen Ristin kansanvälinen komitea ICRC, kertoi useat mediat kuten Jerusalem Post. 

Viikon kestäneessä operaatiossa Alepposta kuljetettiin pois noin 34 000 ihmistä. Evakuoituihin lukeutui 4 000 kapinallisten taistelijaa. 

Kaikki pois halunneet siviilit on evakuoitu, samoin haavoittuneet ja (kapinallisten) taistelijat, kertoi ICRC:n edustaja Krista Armstrong. 

Monet evakuoiduista siirtyivät kapinallisten hallussa olevaan Idbilin kaupunkiin Luoteis-Syyriassa. Taisteluiden uskotaan nyt siirtyvän sinne. Syyrian sodassa on kuollut yli 310 000 ihmistä, pakolaisia on miljoonia...

YK on vaatinut koko maan kattavaa tulitaukoa. 

Niin tuo käsite vihamielinen teko > kaikki tuolla maailmankolkassa on sitä...


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:


Venäjä: Yhdysvaltojen tuki Syyrian kapinallisille on vihamielinen teko

Venäjä syyttää Obaman hallintoa kansainvälisen tilanteen sekoittamisesta. Yhdysvallat helpotti aseapua Syyrian kapinallisille tässä kuussa.
Venäjä
Yhdysvaltojen päätös helpottaa aseavun antamista Syyrian kapinallisille on vihamielinen teko, Venäjän ulkoministeriö sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.
Venäjän ulkoministeriön mukaan aseapu uhkaa suoraan Venäjän taistelulentokoneita ja sotilaita Syyriassa. Ulkoministeriön tiedottajan Maria Zaharovan mukaan aseet voivat päätyä nopeasti islamististen ryhmien käsiin.
Zaharovan mukaan Barack Obama yrittää vaikeuttaa kansainvälistä tilannetta ennen Donald Trumpin astumista virkaansa tammikuussa. Obama pyrkii hänen mukaansa sitomaan Trumpin kädet Yhdysvaltojen uudella puolustusbudjetilla.
Venäjän mukaan puolustusbudjetti on suunnattu Venäjää vastaan, sillä se pyrkii parantamaan Yhdysvaltojen kykyä torjua ydinohjuksia. Tämä horjuttaisi maiden ydinaseiden välillä vallitsevaa tasapainoa.
Yhdysvaltojen hallinto päätti joulukuussa vähentää Syyrian kapinallisille annettavan aseavun rajoituksia. Yhdysvallat tukee Syyriassa kapinallisia, kun taas Venäjän joukot ovat taistelleet presidentti Bashar Al-Assadin hallituksen rinnalla.
Venäjä on kertonut aikovansa parantaa ydinaseiden iskukykyä ohjuspuolustusjärjestelmien läpi. Donald Trump puolestaan kertoi Twitterissä, että Yhdysvaltojen on kasvatettava ydinasekykyään, kunnes "maailma tulee järkiinsä."
Lähteet: Reuters, Tass

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti