lauantai 24. joulukuuta 2016

Sähköposti ja puhelinsoitto Barentsin meren rannalta Severomorskista...

Ajattelin pitää tänään 24.12.2016 Jouluaattona vapaapäivän Blogikirjoittamisesta. 

Tulin toisiin ajatuksiin saatuani eilen sähköpostin Luoteis-Venäjältä, Barentsin meren rannalta Severomorskista kuvataideystäväperheeltä - Irina ja Ivan Voronilta.
Vastasin heille ja toiselle ystäväperheelle eli Marina ja Anatoli Sergienkolle eilen sähköpostin välityksellä toivottaen Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2017.

Totesin myös, että meille tulee Joulupukki tänään ja heille Pakkasukko viikon kuluttua eli vuodenvaihteessa.

Kuinka ollakaan Anatoli ja Marina soittivat hetki sitten meille Suomeen, Kemiin...

Venäjän-, englannin- ja suomenkielen sopivalla kombinaatiolla saimme ajatuksemme sanotuiksi.

Kerroin heille, että käyttäkäämme Googlen kääntäjää ja pääasiassa sähköpostia.

Olemme - minä ja vaimoni Tuula - toivoneet, että he tulisivat kesällä Suomeen, Kemiin vieraiksemme. Kukaties se ensi kesänä toteutuu - aika näyttää...

Anatoli Sergienko on pitänyt menneen syksyn aikaan taidenäyttelyn Murmanskissa ja Ivan Voron pitänee taidenäyttelyn Severomorskissa tai Murmanskissa tammikuussa 2017.

Niin kuin mahdollisesti joku tämän artikkelin lukijoista muistaa, olen tehnyt kulttuuriyhteistyötä vuodesta 1994 lähtien lähinnä Muurmanskiin ja Severomorskiin Kulttuuriyhteistyöprojekti 1994 - puitteissa.
Nykyään tosin "säästöliekillä". Aktiiviaikana yhteistyön takuuhenkilö oli Severomorskin kulttuuriosaston päällikkö Olga Katsaran, joka on ollut jo pitkään aviomiehensä Alexanderin kanssa Moskovassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti