lauantai 6. syyskuuta 2014

Synnytysosasto Kemissä tulevaisuudessakin - totta kai...

Tapasin hetki sitten takavuosien aktiivisen kemiläiskunnallispoliitikon Risto Myyryn. Hän ihmetteli, miksi nykyiset kunnallispoliitikot eivät kirjoita Länsi-Pohjan keskussairaalan synnytysosaston puolesta.

"Aktiivisia kirjoittajia on harvassa, kun Sinäkin päätit lopettaa julkikirjoittamisen!" totesin hänelle ja lupasin ottaa asian esiin omalla blogisivullani.
Mikäli oikein ymmärsin, Risto on ottanut yhteyttä asiaa hoitavaa ministeriä myöten - hyvä niin...

Synnytysosasto Kemissä tulevaisuudessakin - totta kai näin on oltava.

Liitän lisäksi asiaan liittyvän Pohjolan Sanomien tekstin suorana nettilainauksena:

Juhani Hiltunen
Kemi
Länsi-Pohjan keskussairaalan synnytysosasto on käynnistänyt nimien keräämisen kansalaisaloitteeseen pienten synnytysyksiköiden lakkauttamista vastaan. Keräyspiste lomakkeineen sijaitsee L-PKS:n aulassa sisäänkäynnin vieressä.
Kansalaisaloitteelle ”Päivystysasetuksen muuttaminen synnytysten osalta” tavoitteena on saada 50 000 kannattajaa 10. lokakuuta mennessä. Mikäli tavoite täyttyy, kansalaisaloite toimitetaan ministeriön ja eduskunnan käsittelyyn. Tavoitteena on edelleen saada peruspalveluministeri Susanna Huovisen allekirjoittama päivystysasetus muuttumaan, jotta olemassa olevat synnytysosastot voisivat jatkaa toimintaansa.
Huovisen allekirjoittama asetus liittyy säästöjen hakemiseen sosiaali- ja terveyspalveluista. Samalla kunnille kuitenkin lisätään kustannuksia tiukentamalla hoidon kriteereitä. THL:n tutkimusten mukaan synnytysten keskittämistä nykyistä harvempiin sairaaloihin ei voi perustella terveydellisin perustein, vaan Suomen synnytysjärjestelmä toimii nykyisessä mallissaan hyvin.
Kannatuksensa aloitteelle voi antaa myös internetissä osoitteessa https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/765. Internetissä lomakkeen täyttäminen vaatii vahvan tunnistautumisen esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla. Tiistaina iltapäivällä aloitetta oli kannattanut 4 806 ihmistä.
________________________________________________________________

Tänään lauantaina 06.09.2014 klo 19.40 aloitetta on kannattanut 17.418 ihmistä. Kävin itse hetki sitten kannattamassa - käy Sinäkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti