maanantai 15. syyskuuta 2014

Eduskuntavaalit lähestyvät...

Kaivoin esiin vanhan tekstini, joka on aikanaan julkaistu jossakin paikallislehdessä.

Siihen maailman aikaan kemiläinen kunnallispoliitikko, Risto Myyry, kirjoitteli tämän tästä nasevia artikkeleita, joiden läpäisy lehtiin oli taattu.

Alla oleva lehtiartikkelini on vuodelta 2007 ennen silloisia eduskuntavaaleja. Eduskuntavaalit olivat myös keväällä 2011 ja seuraavat aivan kohta puolin - keväällä 2015. Odotettavissa mielenkiintoiset eduskuntavaalit.

Juuri tänään saimme hiukan ydinvoimainfoa, jonka perusteella Vihreät todennäköisesti jättää nykyhallituksen. Kokoomus, SDP, Ruotsalaiset ja Kristilliset jatkavat äärimmäisen niukalla eduskuntaenemmistöllä - 101 edustajaa 200:sta...

Tänään saimme myös naapurimaamme Ruotsin parlamenttivaalitulokset. Valta vaihtuu ja edessä on todennäköisesti erittäin vaikeat hallitusneuvottelut, pahimmillaan uudet vaalit...

Onko jotain muuttunut vuoden 2007 jälkeen Suomessa? Asiaa voit pohdiskella luettuasi alla olevan tekstin...


KUKA TARJOAA LUOKKAMATKAN ”LUOKATTOMILLE”?

Luin huolellisesti Risto Myyryn kirjoituksen Luokkamatkan Pohjolan Sanomista 15.02.2007 aamusella ja totesin sen olevan asiallisen kannanoton omissa kirjoituksissani käyttämääni termiin nykymeno…
Risto Myyry pohdiskelee asiallisesti, tosin hiukan ympäripyöreän peitellysti käsittelemäänsä asiaa. 
Monet hyvinkin vaatimattomista lähtökohdista työtä tekemällä tai muuten vaurastuneet henkilöt ovat omienkin havaintojen mukaan unohtaneet sekä taustansa mutta myös vähäosaisten kansalaisten kiistattomat oikeudet kohtuulliseen perustoimeentuloon.

Monilla nykypoliitikoilla tuntuu olevan taannoisen, edesmenneen nuosupoliitikon näkemyksiä:” Kun kovaa ajatetaan, niin paskat putoo rattailta!”
Elävätkö he unessa, niin kuin edesmennyt, arvostettu filosofi, ajattelija Yrjö Kallinen meitä suomalaisia muistutti ja varotteli kauan sitten…

Kuka tarjoaa tulevaisuudessa luokkamatkan ”luokattomille”?

Luokkamatkan niille henkilöille, jotka vuosien saatossa eivät ole syystä tai toisesta onnistuneet hankkimaan turvallista toimeentuloa itselleen, perheelleen eikä siten kasvattamaan varallisuuttaan ja nousemaan yhteiskunnan arvohierarkiassa, luokituksessa ylöspäin.
On puhuttu paljon hyvinvointi-Suomesta. Kuitenkin myös vuoden 2007 Suomessa siis tällä hetkellä: Eri puolilla maassamme ruokajonot yhä lisääntyvät ja pitenevät! Valitettavan monet ihmiset ovat todella ahtaalla.
Suomi-nimisellä valtiolla menee hyvin, mutta kunnat pääsääntöisesti kitkuttelevat lähes selvitystilassa.
Kuka kehtaa edelleenkin väittää edellä olevan liittyvän millään tavalla käsitteeseen hyvinvointi?
Minun arvomaailmassa se on mitä suurimmassa määrin päinvastoin pahoinvointia ja ihmisten kohtuutonta, totaalista nöyryyttämistä.

Lisäksi se on suuri, kansallinen, anteeksiantamaton häpeä maallemme ja nimenomaan nykypäättäjiemme toiminnalle, oikeastaan toimimattomuudelle!

Risto Myyry kysyy artikkelissaan:” Miltä lasten, työttömien ja vanhusten köyhyys näyttää?”
Hän kaipaa keskustelua periaatteellisista asioista näin kansanedustajavaalien alla.
Lapin läänissä ehdokkaista menee läpi noin yksi kahdestatoista, sillä lehtitietojen mukaan ehdokkaita on yhteensä 88 ja heistähän valitaan 7.
Aika hyvä läpimeno- eli valituksitulomahdollisuus, sillä hyvin moniin työpaikkoihin saattaa nykyään olla satoja hakijoita…
Aivan viime aikojen, laajojen äänestäjätutkimustenkin mukaan priorisoidaan lähes samat asiat tärkeiksi:
Sairaanhoito, vanhustenhoito, varautuminen väestön ikääntymiseen, energiakysymykset ja työttömyys. 
Lähellä viiden kärkeä ovat köyhien asema, verotusasiat, koulutusasiat, palkansaajien asema ja tulokehitys, eläkeasiat, jne. …

Hyviä asioita kaikki!

Vaalivirittelyterveisin 
Aki Pyykkö
Kemi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti