sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Joka vanhoja muistelee, sitä...

Niin kuin aikaisemminkin olen kirjoittanut, alan olla siinä iässä, että voin vapaasti muistella menneitä. 
Kaivan aina silloin tällöin - varmaan jatkossakin - vanhan tekstini esiin ja kommentoin sitä, mikäli siihen on tarvetta.

Muutama vuosi sitten kirjoitin alla olevan tekstin. Siihen liittyvänä totean, että silloinen kriisipuolue Suomen Keskusta rp porskuttelee tällä hetkellä puheenjohtajansa Juha Sipilän johdolla mielipidetiedustelujen paalupaikalla ja silloinen kriisiyrityksen, Nokian pörssikurssi lähentelee kohta seitsemän (7) euron arvoa eikä nousulle näytä olevan kattoa näkyvissä. 

On helppo rikkiviisaana sanoa, tämähän oli odotettavissa. Katsotaan, mitä tuleman pitää...

___________________________________________________________________

SUOMEN KESKUSTA VS. NOKIA VUONNA 2012

Olen kirjoittanut otsikon asiakokonaisuudesta aikaisemminkin. Tämä teksti voisi olla vaikkapa osa 3…

Edellisessä tekstissä totesin: Molemmilla otsikon tahoilla on tällä hetkellä uskottavuusongelma – akuutti kriisi on päällä.

Nyt voi jo kirjoittaa: Molemmilla otsikon tahoilla oli uskottavuusongelma – akuutti kriisi on ohi…

Keskustan galluplukemat ovat viimevuotisesta, eduskuntavaalien rökäletappiosta kohentuneet presidentinvaalikampanjan myötä noin 17%:n tuntumaan ja edelleen siitä kunnallisvaalien jälkeen ylöspäin hipoen kohta 20%. Puheenjohtaja Juha Sipilä on tehnyt hyvää, luottamusta herättävää työtä selviytyen politiikan keltanokkana erinomaisesti.

Nokian osakkeen pörssikurssi kävi viime kesänä < 1,5 € ollen tällä hetkellä yli 3 €. Pääjohtaja Stephen Elop on osoittautunut sanojensa mittaiseksi mieheksi. Hänen johdollaan uusiutuva Nokia, uusilla huipputuotteilla vääntäytyy takaisin globaaleilla markkinoilla kännykkäbusineksessa kärkisijoille.
Valitettavasti se on vaatinut suuria uhrauksia mm. työpaikkojen menetyksinä myös Suomessa…

Suomen Keskustalla taustalla on Santeri Alkion luoma vahva arvomaailma/kokenut kenttäorganisaatio, pikkuhiljaa heräävä äänestäjäkunta.
Nokialla on edelleenkin teknologiateollisuuden huippuyksiköt ympäri maailman ja huippuosaajat palveluksessaan, edelleen myös Suomessa.

Molemmilla perusasiat ovat kunnossa mutta populismissa ja innovatiivisuudessa jotkut kilpailijat ovat porhaltaneet ohi – tilapäisesti...

Suomen Keskusta näyttää onnistuneen puheenjohtajavalinnassaan ja Nokian Stephen Elopin heittäytyminen rennonrohkeasti mukaan Microsoft-yhteistyöhön näyttää myös onnistuneen, vaikka pikavoittoja ei ollut odotettavissa.

Stephen Elop pääsi julkisesti kehumaan suomalaisten Nokia-uskollisuutta viikko sitten televisiossa ja vakuuttamalla, että pääkonttori on ja pysyy Suomessa.
Totta, suomalaisten omistusosuus on kasvanut kuluneen vuoden aikana muutamalla prosentilla.
Arvopapaeri-lehden mukaan suomalaiset omistavat Nokiasta vajaan neljänneksen. Viimeisen vuoden aikana Nokian omistajamäärä on kasvanut noin 52 000:lla reiluun 240 000 omistajaan.
Näistä suuri osa on ollut suomalaisia piensijoittajia, jotka ovat uskoneet yhtiöön vaikeuksien keskellekin.
Olenpa minäkin joskus irrotellut, että ostaa juuri nyt Nokiaa, on isänmaallinen teko. Olen yhä vahvemmin sitä mieltä.

Nokian osakekurssi on selkeästi nousussa uusien LUMIA-tuotteiden rynniessä markkinoille. Kokonaisuudessaan Nokian joulumyynti on vahvaa.
Vuoden 2012 viimeisen neljänneksen, kvartaalin tulos julkistetaan tammikuussa 2013, sitä talousanalyytikot ja osakkeenomistajat odottavat kiinnostuneena…

Niin ja alkuvuodesta Nokia julkistaa oman tabletin. Jos tekniikka ja muotoilu ovat nyky-LUMIAN tasoa, menestys on taattu.

Molemmilla – niin Keskustalla kuin Nokialla – on tällä hetkellä yksi suunta, ylöspäin, mikäli eri lähteistä tulevia signaaleja on uskominen.

Kommenttiterveisin
Aki Pyykkö

Kemi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti