tiistai 30. syyskuuta 2014

Järkevää!

Saimme juuri hetki sitten hyviä uutisia ahdingossa olevasta kaivosyhtiöstämme, Talvivaarasta.

On saatu näyttöjä, vakuudet kannattavuudesta, tästä vaan kovalla työllä ja pitkän aikavälin rahoitusratkaisuilla nokka nousuun - hyvä niin...


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista:

Talvivaarassa tehdään suuri yritysjärjestely – tavoitteena jatkaa kaivostoimintaa

TALOUS  
KIMMO RAUATMAA / STR
Talvivaaran primääriliotusalue syyskuun alussa.
Talvivaaran primääriliotusalue syyskuun alussa.
Kaivosyhtiö Talvivaaran tytäryhtiön Talvivaara Sotkamon koko liiketoiminta myydään realisaatiosaneerauksen kautta uudelle Talvivaaran perustamalle yhtiölle, jos Espoon käräjäoikeus ja velkojat järjestelyn hyväksyvät.
Samalla NewCoon siirtyisivät Talvivaara Sotkamon nimissä olevat tuotevirta- ja tuotteiden myynti- ja ostosopimukset. Liiketoiminnan kaupasta saatava kauppahinta olisi käytettävä täysimääräisesti Talvivaara Sotkamon saneerausvelkojen maksuun.
Talvivaara Sotkamo on kaivostoimintaa harjoittava yhtiön, jonka enemmistöomistaja on Talvivaara.

Molemmat yhtiöt eli Talvivaara ja Talvivaara Sotkamo ovat toimittaneet tänään Espoon käräjäoikeuteen saneerausohjelmaehdotuksensa.
Yrityssaneerauksen selvittäjänä toimivan asianajaja Pekka Jaatisen mukaan Talvivaaran ja Talvivaara Sotkamon liiketoiminta on osoittautunut saneerausmenettelyn aikana elinkelpoiseksi ja kaivostoiminta Sotkamossa voidaan saada kannattavaksi. Liiketoiminnan jatkaminen edellyttää kuitenkin uuden rahoituksen hankkimista.
Talvivaaran tiedotteen mukaan käräjäoikeudelle jätettävät selvittäjän saneerausohjelmaehdotukset eivät sisällä tarkempia yksityiskohtia mahdollisen liiketoiminnan kaupan tai muun toteuttavan järjestelyn rakenteesta, osapuolista ja muista ehdoista.
Asianajaja Jaatinen esittää Talvivaaralle kahdeksan vuoden saneerausohjelmaa. Yhtiön kaikkia vakuudettomia velkoja leikattaisiin 97 prosenttia.
Yhtiön mukaan se jatkaa kaikkien mahdollisten rahoituslähteiden arviointia, joihin kuuluvat joukkolainojen liikkeeseen laskeminen, osakeanti ja yhden tai useamman sijoittajan sitoutuminen Talvivaaraan ja uuteen perustettavaan operatiiviseen yhtiöön.
Yhtiön tiistaina julkistaman huhti–kesäkuun osavuosikatsauksen mukaan Nikkelin tuotanto oli katsauskaudella 3 189 tonnia. Viime vuoden huhti–kesäkuussa nikkelin tuotanto oli 1 776 tonnia. Sinkkiä Talvivaara tuotti 5836 tonnia, kun sen tuotanto oli viime vuonna samalla ajanjaksolla 4 465 tonnia.
Talvivaaran liikevaihto oli huhti–kesäkuussa Liikevaihto 39,2 miljoonaa euroa, mikä on kolme kertaa niin paljon viime vuonna samalla ajanjaksolla. Liiketappio supistui 4,2 miljoonaa euroon. Viime vuonna samalla ajanjaksolla liiketappio oli 23,9 miljoonaa euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti