sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Mielenkiintoinen blogimaailma...

Luin hetki sitten mielenkiintoisen artikkelin blogimaailmasta Helsingin Sanomista otsikolla: Suomen parhaat bloggaajat tienaavat kuin lääkärit.

Pieni pätkä suoraa nettilainausta:

Näin bloggaaja tienaa

Harrastaja
Harrastajabloggaaja tekee muita töitä ja kirjoittaa blogia omaksi ja lukijoiden iloksi. Bloggaaja tosin saattaa saada ilmaisia tuotenäytteitä.
Osa-aikabloggaaja
Bloggaaja saa rahaa portaalilta ja yhteistyöyrityksiltä sen verran, että hän pystyy rahoittamaan tuloillaan opintonsa tai perhevapaansa. Päivätöissä käyvälle blogi on tapa saada lisätuloja. Valtaosa ammattibloggaajista kuuluu tähän ryhmään. Bloggaamisesta saatavien tulojen ja tuotelahjojen arvo on keskimäärin noin tuhat euroa kuussa.
Kuukausipalkkainen ammattilainen
Lukijoita on niin paljon, että portaali tai lehti maksaa bloggaajalle 2 000–3 000 euroa kuussa. Lisäksi bloggaaja saa tuloja yritysyhteistyöstä. Parhaimmillaan ammattibloggaaja voi tienata Suomessa 6 000 euroa kuussa.
Itsenäinen ammattibloggaaja
Bloggaaja omistaa sivuston itse, ja hän saa tulonsa mainoksista ja yhteistyökampanjoista. Hän voi tienata mitä tahansa satasista tuhansiin euroihin kuussa.
____________________________________________________________________
Itse kuulun vahvasti tuohon Harrastaja-ryhmään - todennäköisesti jatkossakin. Huomaamatta toki olen mainostanut teksteissäni mm. monia lehtiä: Helsingin Sanomia, Pohjolan Sanomia, Lounais-Lappia, jne. ...
Eihän sitä koskaan tiedä, milloin em. tahot bongaavat minut ja saan alkaa kirjoittaa blogeja tosissaan ja rahaa tulee kuin suokuokalla! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti