lauantai 27. syyskuuta 2014

Eläkkeelle hyvillä mielin...

Kemin ammattioppilaitoksen opettajayhdistys ry järjesti eilen illansuussa ikimuistoisen eläkkeellejääntijuhlan kahdelle opettajajäsenelleen Jarmo Anttilalle ja Veijo Sykölle Hollywood-teeman siivittämänä.
Tilaisuus vietettin Kemin kaupungin juhlatilassa, Jänkälässä, joka on tällä hetkellä vuokrattuna Puistopaviljongin ravintolayrittäjälle.

Tosin tällä kerralla Jänkälän tarjoilut hoiti Ammattiopisto Lappian ravintotalousosaston opettajat oppilaineen.

Opettajayhdistys oli kutsunut paikalle myös Kemin ammattikoulusta, sittemmin Kemin ammattioppilaitoksesta, sittemmin Kemi-Tornion ammattiopistosta ja sittemmin Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappiaan kuuluvasta Ammattiopisto Lappiasta eläkkeelle jääneitä entisiä yhdistyksen jäseniä - hyvä niin...

Kaiken kaikkiaan paikalla oli arviolta viitisenkymmentä "eläkkeelle potkijaa". "Eläkkeelle potkittavat" olivat asiasta otettuja.
Tilaisuudessa muisteltiin taustalla pyörivän kuvasikermän avustuksella eläkkeelle jäävien, persoonien menneitä vuosikymmeniä - kiistattomia meriittejä - välillä tunteikkaastikin. Kyllä oli mukavan rento meininki!

Vanhojen eläkeläisten pöydässä käydyissä keskusteluissa tuli selkeästi esiin toive, että Kemin ammattioppilaitoksen opettajayhdistys ry löytäisi toimintaansa edelleen aktiivisia vetäjiä ja että yhdistys jatkaisi toimintaansa ympärillä myllestävistä muutoksista huolimatta.

Enpä malttanut olla toteamatta, että kyseiseen tilaan oli taas mukava tulla, koska sen historia on minulle henkilökohtaisesti erittäin tuttu.
Kyseisen huoneiston alkuperäinen rakennuttaja vuonna 1875 oli Petteri Pekka Tuhkanen, silloisen Laitakarin sahan inspehtoori, johtaja. Hän oli isoisäni Aukusti Pyykön eno eli äidin veli... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti