keskiviikko 8. kesäkuuta 2016

Suomessa viikonloppuna 10.-12.06.2016 mm. kolme mielenkiintoista puoluekokousta...

Kansallinen Kokoomus pitää puoluekokouksen Lappeenrannassa, Suomen Keskusta Seinäjoella ja Vasemmistoliitto Oulussa.

Kukaties edellä mainituista mielenkiintoisin on Kokoomuksen puoluekokous puheenjohtajavalinnan vuoksi. Istuva puheenjohtaja, valtionvarainministeri Alexander Stubb on saanut kaksi haastajaa, joista toisella mediatietojen mukaan tuntuu olevan - tällä hetkellä - kohtalaisen hyvä kannatus.

Olen yleisesti julkisestikin kirjoittanut, että mielipidekyselyt ovat mielipidekyselyjä, jotka usein saa jättää omaan arvoonsa.

Pienenä kevennyksenä tositarina elävästä elämästä:

Itse lähdin mukaan vaatimattomalla panoksellani kunnallispolitiikkaan vuonna 2000. Aikaisemmin olin ajatellut, että en lähden politiikkaan millään tavalla mukaan, en koske politiikkaan pitkällä kepilläkään...

No lähdin kuitenkin. Muistan hyvin, kuinka eräs opettajakollega totesi ennen vaaleja: "Hieno juttu että lähdit mukaan, voit olla varma, että saat minun ääneni!"

Silloiset kunnallisvaalit olivat ja menivät. Em. opettajakollegan käytös oli hiukan poikkeavaa, häntä selvästi vaivasi jokin asia.
Ei mennyt aikaakaan, kun hän lähes itkua tuhertaen tuli luokseni ja sanoi: "Minun täytyy tunnustaa sinulle, minuun iski äänestyskopissa se vanha piru! Vanhat taustat ja henkilöt, joita olen aina äänestänyt - anteeksi! Näin siinä kävi."

Taisinpa todeta, että hänen äänensä ei tällä kerralla ratkaissut minun osalta mitään, vaikka jokainen ääni on aina tärkeä.

Todettakoon, että em. henkilön kielenkäyttö oli aika lailla reippaampaa kuin tuo - vanha piru - hän oli aidosti itseensä pettynyt. En tiedä hänen myöhäisempiä äänestyskäyttäytymisiään.
_______________________________________________________________________

Minulla on tunne, että nimenomaan Kokoomuksen puoluekokousedustajilla - jotka puheenjohtavalinnan loppujen lopuksi tekevät - on kerta kaikkiaan tiukka paikka äänestystilanteessa.

Jos veikata saisi ja vaikka ei saisikaan, minulla on tunne, että kokousedustajat kallistuvat kuitenkin nykyisen puheenjohtajan taakse niukasti. Arvelen, että tuo kiky-sopimuksen lähes maaliin saattaminen ja vastikään = tänään julkistetut puoluekannatuslluvut tuovat muutaman kävyn muun muassa nykyisen puheenjohtajan koppaan. Mutta - viikonvaihteessa se ratkeaa. Totean myös varmuuden vuoksi, että olen ollut kohtalaisen tumpelo - tähän asti - veikkaustouhuissani.

Jatkoa edelliseen tänään lauantaina 11.06.2016:

No niinhän siinä sitten kävi, että veikkaukseni meni taas pieleen > Petteri Orpo tuli valituksi Kokoomuksen puheenjohtajaksi. 

Ennen puhuttiin kolmesta ässästä: Sipilä-Stubb-Soini eli SSS. Nyt tilanne muuttuu Sipilä-Orpo-Soini eli SOS > mitähän tästä seuraa jatkossa? 

Keskustassa ei ole puheenjohtajavääntöä, mutta varapuheenjohtajista saattaa tulla kova kisa.

Vasemmistoliiton puheenjohtajaksi tulee valituksi jäsenäänestyksen voittaja.

Selailin läpi em. puolueiden puoluekokousaineistot. Kyllä on syytä avoimesti todeta, että Suomen Keskusta rp:n aineistot ovat omaa luokkaansa, erittäin hyvät. Niinhän pääministeripuolueen ainaistojen täytyy ollakin...







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti