torstai 16. kesäkuuta 2016

Nato vaatii Venäjää vetämään joukkonsa Ukrainasta...

Mitäpä tuohon muuta sanomaan/kirjoittamaan...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Nato vaatii Venäjää vetämään joukkonsa Ukrainasta

”Nato ei milloinkaan tule hyväksymään Krimin laitonta liittämistä Venäjään”, Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi.

ULKOMAAT 
HS–AFP
FRANCOIS LENOIR REUTERS
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg johti jäsenmaiden puolustusministerien kokousta sotilasliiton päämajassa Brysselissä tiistaina.
Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg johti jäsenmaiden puolustusministerien kokousta sotilasliiton päämajassa Brysselissä tiistaina.

SOTILASLIITTO NATON pääsihteeri Jens Stoltenberg vaati keskiviikkona Venäjää vetämään sotilaansa ja kalustonsa Ukrainasta ja katkaisemaan tukensa Itä-Ukrainan separatisteille.
”Venäjän on lopetettava kapinallisten tukeminen ja vedettävä joukkonsa ja sotilaskalustonsa Ukrainan alueelta”, Stoltenberg sanoi Nato-maiden ja Ukrainan puoluestusministerien yhteisessä kokouksessa Brysselissä, uutistoimisto AFP kertoo.
Stoltenbergin mukaan Nato pysyy Ukrainan hallituksen rinnalla, eikä tule tunnustamaan Krimin ”laitonta liittämistä” Venäjään.
VENÄJÄ liitti Krimin alueeseensa maaliskuussa 2014. Sen jälkeen separatistit Itä-Ukrainassa aloittivat Venäjän tukemina taistelun Kiovan hallitusta vastaan. Osa Itä-Ukrainasta on yhä separatistien hallinnassa, ja Ukrainan sota jatkuu.
Stoltenbergin mukaan Venäjä on tukenut kapinallisia toimittamalla kalustoa ja neuvonantajia, ja samaan aikaan lisännyt joukkojaan Ukrainan rajalla ja Krimin niemimaalla.
”Vastauksena Venäjän toimiin Nato on lisännyt tukeaan Ukrainalle”, Stoltenberg sanoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti