tiistai 14. kesäkuuta 2016

Kemin valtuuston puheenjohtaja: “Katupartiokeskustelu tarpeen”...

Oletettavasti asiaan palataan Kemin valtuuston osalta viimeistään syksyllä niin kiun alla olevassa artikkelissa tosetaan...

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunattuna:

Kemin valtuuston puheenjohtaja: “Katupartiokeskustelu tarpeen”

PENTTI VUOSAARI
Valtuuston kokousta seuraamaan tulleista Odinin sotureista muutama jaksoi kuusituntisen istunnon loppuun saakka.
Teija Laurinolli
Lähes kuusituntiseksi venyneessä Kemin kaupunginvaltuuston kokouksessa ei maanantai-iltana otettu keskusteluun Soldiers of Odin -ryhmittymän toimintaa, vaikka kaupunginhallituksen väistyvä puheenjohtaja Sari Moisanen (vas.) arvioi julkisuudessa ennakkoon asian tulevan kokouksessa esille pykälien ulkopuolisena asiana.
Yle uutisoi äskettäin, että ryhmittymän johto suunnittelee väkivaltaa etenkin vasemmistolaisesti ja suvaitsevaisesti ajattelevia suomalaisia kohtaan. Poliisi selvittää parhaillaan mahdollisia rikosepäilyjä.
– Aiheesta olisi syytä ja tarpeen käydä keskustelua. Sitä on käyty valtuustossa vain vähän ja pitkän aikaa sitten, sanoo valtuuston puheenjohtaja Matti Päkkilä (sd.).
– Kaupunginhallituksen pitäisi olla asiassa aloitteellinen ja tuoda aihe valmistelun jälkeen valtuustoon.
Hallituksen seuraava kokous on 20. kesäkuuta. Valtuusto on koolla seuraavan kerran syyskuun 5. päivänä.
Valtuuston toinen varapuheenjohtaja ja keskustan valtuustoryhmän johtaja Ritva Sonntag pitää niin ikään asiallista keskustelua hyvänä.
– Väkivallalla uhkailu ja pelon kokeminen ovat aina vakavia asioita ja niihin pitäisi puuttua.
Kaupunginhallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valitun Jouko Pasojan (vas.) mukaan ainakaan toistaiseksi asiasta ei ole ollut hallituksessa puhetta.
Hallitusjäsenyydestä työnsä vuoksi luopuneen Moisasen tilalle valittiin maanantain valtuustossa Anneli Mikkanen (vas.). Kaupunginhallituksen toiseksi varapuheenjohtajaksi Pasojan tilalle nousi Tytti Kumpulainen (vas.).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti