lauantai 11. kesäkuuta 2016

Soini AKT:n puheenjohtaja Piiraisesta: ”Olet 100 miljoonan euron mies”...

Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivulta hiukan tuunattuana:

Politiikka 

Soini AKT:n puheenjohtaja Piiraisesta: ”Olet 100 miljoonan euron mies”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini roimi puolueneuvoston kokouksen puheessaan ja jo aiemmin päivän toritapahtumassa kovin sanoin AKT:n puheenjohtaja Marko Piiraista. Soinin mukaan AKT:n päätöksestä riippuu, saavatko suomalaiset työntekijät 100 miljoonan euron lisäveronalennusta vai eivät.

Timo Soini
Timo Soini Kuva: Jarno Kuusinen / AOP
Useat eduskuntapuolueet viettävät kokouksiaan politiikan superviikonloppuna, eikä perussuomalaiset tee asiassa poikkeusta. Perussuomalaisten puolueneuvosto on kokoontunut Lahteen.
Kunta- ja maakuntavaaliohjelmien valmistelun lisäksi ohjelmaan kuuluu hengennostatusta puolueen jäsenten keskuudessa. Puheenjohtaja Timo Soinilla riitti terveisiä myös ammattiyhdistysväelle.
– Marko Piirainen, AKT, sinä olet sadan miljoonan euron mies. Jos tulet vielä mukaan, tulee muitakin ja saamme sata miljoonaa enemmän verohelpotuksia.
Soini viittasi puheellaan kilpailukykysopimukseen, jonka toteutumisesta saatiin eilen varmistus, kun Metalliliiton valtuusto päätti sopimuksen solmimisesta. Tällä hetkellä sopimuksen kattavuus on eri arvioiden mukaan 85–87 prosenttia kaikista työntekijöistä.
Hallitus on houkutellut työntekijöitä sopimukseen mukaan veronalennusporkkanoilla, jotka nousevat kattavuuden mukaan. Hallituksen veronalennuslupauksien suuruus on vaihdellut 315–515 miljoonan euron välillä.
Yli 500 miljoonan euron veronalennukset vaatisivat sopimukselta yli 90 prosentin kattavuutta. Soini osoitti kiitokset puolueen työ- ja oikeusministerille Jari Lindströmille.
– Jari Lindström, teit meidän perussuomalaisten osalta satoja työtunteja sopimuksen eteen. Kovan paineen alla. Kiitos.

”Emme ole pettäneet vaalilupauksia”

Puheenjohtaja Soini ei myöntänyt oikeaksi väitettä, jonka mukaan puolue olisi rikkonut vaalilupauksiaan.
– Minä en myönnä valheita oikeiksi, enkä alistu valhepropagandan alle. Kaikkia emme ole saaneet aikaiseksi, mutta yhdestäkään emme ole luopuneet.
Soini luetteli 25 asiaa, joiden toteutumisen hän luki perussuomalaisten hallitustaipaleen ansioksi. Mukana listalla olivat muun muassa takuueläkkeen korotus, toimeentulotuen indeksisuoja, omais- ja perhehoidon tuen korotus sekä Yle-veron poistuminen pienituloisilta.
– Nyt kysytään kestävyyttä ja kanttia. Me emme ole luopuneet yhdestäkään ajamastamme asiasta. Hallituksessa tulee tuloksia.
Soini arvioi, että oppositiossa puolue olisi kasvanut Suomen suurimmaksi. Mutta asioita siellä ei olisi saanut läpi.

”Olemme sotilasliittoon kuulumaton maa”

Samaan aikaan kun perussuomalaiset pitävät kokousta Lahdessa, kokoomus on hyväksymässä puoluekokouksessaan uutta Nato-linjaansa. Sen mukaan Suomen pitää ”lähivuosina” hakea sotilasliitto Naton jäseneksi.
Ulkoministeri Soinin linja oli hallituskumppaniaan maltillisempi.
– Olemme sotilasliittoon kuulumaton maa, joka tekee käytännönläheistä yhteistyötä myös Naton kanssa.
Samalla Soini painotti, että Suomi on osa länttä. Silti hän muistutti pitkästä yhteisestä rajasta Venäjän kanssa.
– Rajayhteistyö on tärkeää. Laiton maahantulo saatiin tyrehtymään. Neuvotellen, ei kylttejä kantamalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti