maanantai 13. kesäkuuta 2016

AKT:n Piirainen vastaa arvosteluun: Soini on 2,7 miljardin euron mies...




Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:
Politiikka  | 

AKT:n Piirainen vastaa arvosteluun: Soini on 2,7 miljardin euron mies

AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen ei kannata veronkevennyksiä, koska ne johtavat vain julkisen sektorin ja palvelujen alasajoon.




Marko Piirainen
Marko Piirainen Kuva: Petteri Paalasmaa / AOP

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n puheenjohtaja Marko Piirainen heittää täyslaidallisen ulkoministeri, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soinia vastaan.
Soini arvosteli lauantaina Piiraista ja tämän johtamaa AKT:tä jättäytymisestä kilpailukykysopimuksen ulkopuolelle. Soinin mukaan tämä aiheuttaa sadan miljoonan euron vähennyksen hallituksen veronkevennyksiin.
– Marko Piirainen, AKT, sinä olet sadan miljoonan euron mies. Jos tulet vielä mukaan, tulee muitakin ja saamme sata miljoonaa enemmän verohelpotuksia, Soini sanoi Lahdessa perussuomalaisten puolueneuvostossa pitämässään puheessa.
Hallitus on luvannut nostaa veronkevennykset 515 miljoonaan euroon, jos kilpailukykysopimuksen kattavuus nousee yli 90 prosenttiin. Tällä hetkellä kattavuus on 85–87 prosentin luokkaa, ja veronkevennyksiä on luvassa 415 miljoonaa euroa ensi vuodelle.
Piirainen kuittaa takaisin Soinille:
– Soini on erittäin kallis mies Suomelle, 2 700 miljoonan euron mies eli 2,7 miljardin, koska sen verran kuljetuselinkeinolta palautuu vuosittain Suomen valtiolle veroina ym. maksuina, ja nyt Soini on tekemässä kuljetuselinkeinosta kansainvälistä halpatyöalaa, ensin lähetettyjen työntekijöiden osalta, ja jos hallitus ei muuta valiokunnan esitystä kansallisista kabotaasimääräyksien luopumisesta, Piirainen kommentoi Ylelle lähettämässään viestissä.
Piiraisen mukaan hallituksen toimien myötä palautusmaksut valuvat Baltian ja Keski-Euroopan maihin, mistä aiheutuu työttömyyttä ja pienten kuljetusliikkeiden konkursseja. AKT:n puheenjohtaja laskee, että työttömyyskorvausten sekä palkkaturvan maksamista tulee huomattavasti enemmän kuin hallitus haaveilee saavansa kilpailukykysopimuksen avulla uusia työpaikkoja, eli 35 000–45 000.
– Soinin tavoitteena lienee seuraavaksi vapauttaa taksiliikenne vapaalle kilpailulle, joka on turvallisuusuhka niin matkustajille kuin kuljettajalle, harmaan talouden räjähtämisestä puhumattakaan?

Piirainen: Soini unohti vaalilupaukset täysin

Piirainen sanoo, ettei hän kannata veronkevennyksiä lainkaan, koska ne aiheuttavat vain julkisen sektorin ja palvelujen alasajon ja se ei ole palkansaajien, työttömien, eläkeläisten, opiskelijoiden eikä lapsiperheiden edun mukaista. Piiraisen mukaan Soini on unohtanut vaalilupauksensa.
– Soini haluaa ajaa veronkevennyspolitiikalla vain työnantajien ja yrittäjien, sekä osakkeenomistajien etua, koska ostovoimakehityksestä vastaavat veronmaksajat ja palkansaajat itse työnantajien kieltäydyttyä palkankorotusten maksamisesta – unohtaen vaalilupauksensa äänestäjille täysin, Piirainen sivaltaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti