keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Venäjän Itämeren laivaston johto sai potkut – "Peittelivät puutteita"...


Haiskahtaa siltä, että himpun verran paniikkia pukkaa naapurillemme Naton yhä voimallisemmin ollessa läsnä Itämeren alueella. Alla olevasta kartasta on todettavissa, että Venäjällä on suvereeni materiaalinen ylivoima Itämeren alueella. Paljon kalustoa/miehistöä on varsinkin tuolla Kaliningradin alueella, pienellä maapläntillä, joka on varsin haavoittuva tiukan paikan tullen.


Suora nettilainaus Yle Uutiset-sivuilta hiukan tuunattuna:

Ulkomaat  | 

Venäjän Itämeren laivaston johto sai potkut – "Peittelivät puutteita"





venäläinen sotalaiva
Itämeren laivaston lippulaiva, hävittäjä Nastoitšivyi. Kuva: Stefan Kraszewski / EPA

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu on erottanut Itämeren laivaston komentajan Viktor Kravtšukin ja esikuntapäällikön Sergei Popovin. Lisäksi erotettiin joukko muita upseereita. Herroille luettiin saman tien myös lopputili asevoimien palveluksesta, kertoo uutistoimisto Tass.
Erottamisten syyksi lueteltiin liuta laiminlyöntejä. Venäjän puolustusministeriön mukaan Itämeren laivaston komentajakaksikko katsottiin vastuullisiksi taistelukoulutuksessa ilmenneisiin puutteisiin, minkä lisäksi he olivat raporteissaan peitelleet asioiden oikeata tilaa.
Itämeren laivastossa suoritettiin tarkastus touko- ja kesäkuussa. Puutteita on erottamispäätöksen perusteella havaittu koulutuksen lisäksi ainakin henkilökunnan majoituksessa ja alaisten kohtelussa ylipäätään. Epäkohdat käskettiin korjata vuoden loppuun mennessä.
Vara-amiraali Viktor Kravtšuk tuli Itämeren laivastoon Kaspian meren laivastoyksiköistä. Itämeren laivaston komentajana hän ehti olla vajaat neljä vuotta.
Venäjän Itämeren laivaston päätukikohta on Puolan ja Liettuan rajojen tuntumassa  , minne on keskitetty vahvoja joukkoja.

Suomen ja lähialueen merkittävät joukko-osastot., minne on keskitetty vahvoja joukkoja.

Itämeren laivaston merkitys Venäjälle on kasvanut, kun Venäjän ja Naton suhteet ovat kiristyneet Ukrainan kriisin myötä.
Natossa nähdään Itämeren laivasto ja Kaliningradin tukikohta mahdollisena uhkana Baltian maiden puolustukselle. Kaliningradista olisi mahdollista estää tai vakavasti uhata Naton lisäjoukkojen lähettäminen balttien avuksi, jos sota syttyisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti