tiistai 14. kesäkuuta 2016

Sightseeing-ajelu Kemin Ajoksessa...

Minulla on ollut tapana käydä ajelemassa - kerran pari vuodessa - autolla eri puolilla Kemiä, lähinnä uusilla asuinalueilla katselemassa, miten omakotitontteja on varattu ja alettu rakentaa. Saattaa olla, että tänä vuonna ajelen Kemissä eri alueilla useamminkin , koska ...

Juuri hetki sitten käväisin mm. Ajoksessa.

Miksi?

Siksi, että kuulin Ajoksen satamaan menevän päätien varrelta hakatun = kaadetun puita aika lailla.

Näinhän asia olikin. Veitsiluotoon haarautuvan tien jälkeen ajosuunnassa vasemmalla alkoi näkyä hakkuun tuloksia. Voimalinjan ja risukkojen takaa näkyi meri ja Stora Enson Veitsiluodon tehtaat. Maisema oli kummasti avartunut.

Käännyin Ajoksen asuinalueelle ja jatkoin matkaani Korostennokantietä pitkin. Käännyin Korostenrannantielle. Rannan tuntumaan oli rakennettu massiivinen omakotitalo varastorakennuksineen. Pihatyön ja varmaan rakennuksen viimeistelyt olivat vielä kesken. Näytti siltä, että alueella oli tehty massiivisia ruoppaus-/maansiirtotöitä. Varmaan muutaman vuoden kuluttua alue on aivan toisen näköinen = valmis uuskasvustoineen...

Korostenrannantien rannan puolella on vanhoja kesämökkejä ja tien toisella puolella pari omakotitaloa varastorakennuksineen.

Palasin takaisin Korostennokantielle ja ajoin aivan sen päätepisteeseen eli kääntöpaikkaan. Menosuuntaan vasemmalla on vanhoja kesämökkejä ja pari-kolme hiukan uudempaa omakotitaloa. Oikealla puolella on isoja, metsäisiä tontteja. 
Minulla on mielikuva, että joku tonteista on myyty, mutta toistaiseksi en havainnut aloitetun rakentamisen jälkiä.

Takaisin ajellessani en malttanut olla käymättä Puidenpuuttuman rannassa parkkipaikalla. Ajoksen vanha uimaranta on aika lohduttoman näköinen. Matalaa risukkoa on vuosien saatossa kasvanut rantaan. Aika pienellä vaivalla ne olisivat poistettavissa, tosin koneitakin siinä tarvittaisiin.
Tie rantaan = em. parkkipaikalle on aika monttuinen. Kesäautossamme on suuri maavara, joten saatoin aika lailla huolettomasti ajella pahimpia monttuja väistellen, mutta "nykyhenkilöautoissa" saa muoviosia käynnin jälkeen uusia.
Mikäli oikein muistan, jossakin vaiheessa Kemin kaupunki on luvannut em. tienpätkää tasoittaa.

Kävin kotiin tultuani taas uteliaisuuttani katsomassa Kemin kaupungin Karttapalvelun sivuilta, kuinka paljon em. Ajoksen alueella on tällä hetkellä vapaita tontteja. Onhan niitä, Korostennokallakin muutama...

Nettilainaus Kemin kaupungin sivuilta: 

Vapaat tontit

Kaupungilla on monipuolinen tonttitarjonta omakotitalorakentamiseen ja yritystoimintaa varten.
Vapaat tontit on nähtävissä kaupungin Karttapalvelusta ja Maankäyttö- ja mittaustoimen ilmoitustaululta. Karttapalvelussa on kaupungin omistamien vapaiden tonttien lisäksi yksityisten maanomistajien myytäväksi ilmoitettuja tontteja. Yksityiset maanomistajat voivat ilmoittaa tonttinsa myytäväksi Karttapalvelussa veloituksetta. Maankäyttö- ja mittaustoimelta saat lisätietoa vapaista tonteista, tontin varaukseen liittyvistä asioista ja oman tontin myytäväksi ilmoittamisesta.
Karttapalvelun vapaisiin tontteihin pääset tästä.
Tontinvarauslomakkeet omakotitalotontille ja elinkeinotontille.
Maankäyttö ja mittaustoimi
Valtakatu 26, 4. krs
94100 Kemi

Yhteystiedot

NimikeNimiPalvelualaGsm
MaanmittausteknikkoEsa SalmijärviMaankäyttö- ja mittaustoimi040 572 7068
KaupungingeodeettiPaulus RantajärviMaankäyttö- ja mittaustoimi050 594 8440

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti