sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Kuntavaalit lähestyvät! Oletko valmis?

Otsikon asiakokonaisuudesta olen kirjoittanut aikaisemminkin Blogisivullani. Todennäköisesti kirjoitan niistä ennen H-hetkeä vielä muutaman kerran.

Suomessa seuraavat kuntavaalit järjestetään sunnuntaina 9. huhtikuuta 2017.

Lyhyt tekstinpätkä Wkipediasta:
Uusi kuntalaki astui voimaan 1. toukokuuta 2015 ja kunnallisvaalien vaalipäivä siirrettiin lokakuulta huhtikuulle. Vaalipäivä on jatkossa huhtikuun kolmas sunnuntai, mutta pääsiäisen vuoksi vaaleja aikaistetaan viikolla vuonna 2017. Myös vaalien nimi muutettiin kunnallisvaaleista kuntavaaleiksi.
_____________________________________________________________________

Olen muistuttanut kunnallisvaalien/kuntavaalien lähestymisestä jo noin puolitoistavuotta aikaisemmin. Nyt muistutan niistä toistamiseen noin kymmenen kuukautta aikaisemmin.

Aika kuluu pelottavan nopeasti. Kahden jopa viidenkin vuoden tapahtumat tuntuvat olleen juuri hetki sitten. Asiaan huomaa konkreettisesti, kun jostain syystä joutuu selailemaan vanhoja pöytäkalentereitaan.

Olen kirjoittanut, että keväällä minultakin kysyttiin, lähdenkö mukaan seuraaviin kuntavaaleihin.
Totesin kysyjälle, että ainakaan tässä vaiheessa ei ole mitään syytä olla lähtemättä ehdokkaaksi...

Olen ollut aikaisemmin mukana Kemissä vuosien 2000, 2004, 2008 ja 2012 kunnallisvaaleissa Kemin Keskustan ehdokkaana. Ei ole myöskään mitään käytännön syytä vaihtaa ryhmittymää, vaikka olen irrotellut Jutustelua marketin kassajonossa-teksteissäni ehdokasryhmän "kilpailuttamisesta"...

Varmaan aktiivipoliitikot pohdiskelevat jo nyt potentiaalisia kuntavaaliehdokkaita. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, kuntavaaliasiantuntijani toteavat, että sopivien/pätevien ja nimenomaan motivoituneiden ehdokkaiden löytäminen on kiven takana. Toisaalta jokainen kivi tulee samalla käännetyksi.

Itse olen keväällä tehnyt Kemin Keskustan kuntapäättäjille ehdotuksen potentiaalisten ehdokkaiden löytämiseksi, etsimiseksi. Se on saanut lievänmyönteisen vastaanoton.

Asetelmat mm. Kemissä kariutuneiden kuntaliitosrypistysten jälkeen ovat mielenkiintoiset.

Naapurikunnissa - Keminmaassa ja Simossa - lähinnä keskustalaiset ja perussuomalaiset - kaatoivat orastavan kuntaliitoksen. Näkyykö kemiläisten "muiluuttaminen" em. puolueiden kannatusluvuissa Kemissä...

Toki on avoimesti kirjoitettava, että Kemin valtuusto oli yksimielisesti kuntaliitoksen takana.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti