perjantai 17. kesäkuuta 2016

Putin varoittaa jännitteiden kiristymisestä – puolusti Venäjän toimia Ukrainassa...

Runsaan kahden vuoden aikana = Krimin valloituksen, Itä-Ukrainan sotatilan ja Itämeren alueen uhittelun jälkeen Vänäjän päättäjien lausunnoissa on täysin samanlainen sävy. Aivan kuin sama levy/nauha pistetään pyörimään uudestaan ja uudestaan. Syyt maailman ja nimenomaan Euroopan konflikteihin haetaan muiden tekemisistä tyyliin: En minä mutta pojat...

Jäljet johtavat yhä selkeämmin ja varmemmin sylttytehtaalle. Patologiset valehtelijat ovat jatkuvasti valmiusasemissa eturintamassa myös Venäjän ulkoministeriön lehdistöavustaja Marija Zaharova Moskovassa. Putinin pr-päällikkö Dmitri Peskov on mediatietojen perusteella täysi noviisi edelliseen verrattuna. Häviää 100-0 mennen tullen valehtelemisen jalossa taidossa, vaikka ilmeisen kova jätkä hänkin on sillä saralla.

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Putin varoittaa jännitteiden kiristymisestä – puolusti Venäjän toimia Ukrainassa

Venäjän presidentti Vladimir Putin puolusti jälleen Venäjän toimia Ukrainassa. Hän korosti, että eurooppalaiset yritykset haluavat tehdä kauppaa Venäjän kanssa.

ULKOMAAT 
GRIGORY DUKOR / REUTERS
Vladimir Putin puhui Pietarin talousfoorumissa perjantaina.
Vladimir Putin puhui Pietarin talousfoorumissa perjantaina.

PIETARI. Venäjän presidentti Vladimir Putin varoitti perjantaina, että geopoliittiset jännitteet voivat kiristyä maailmassa. Putin antoi varoituksen puheessaan, jonka hän piti Pietarin talousfoorumissa.
”Nykyinen geopoliittinen jännite liittyy taloudelliseen epävarmuuteen ja aiempien kasvun lähteiden tyrehtymiseen. On riski, että jännitys kasvaa tai sitä jopa provosoidaan”, Putin sanoi vuosittain järjestettävässä talousfoorumissa.
TÄNÄ VUONNA huomio on kiinnittynyt Venäjän ja EU:n suhteisiin, sillä Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker vierailee talousfoorumissa ensimmäisenä edustajana Euroopan unionin ylimmästä johdosta Krimin valtauksen ja Itä-Ukrainan sodan puhkeamisen jälkeen.
Euroopan unionin Venäjälle langettamista pakotteista Putin totesi jälleen, että Venäjä ei ole vastuussa kriisin aloittamisesta, vaan on vain puolustanut Ukrainan venäjänkielisten etuja.
Hän toisti ulkoministeri Sergei Lavrovin aiemmin julkilausuman näkemyksen, jonka mukaan sotilasliitto Nato on löytänyt Venäjästä uuden vihollisen ja perustelee Venäjän-uhkalla olemassaoloaan.
Hänen mielestään tällainen kierre voi johtaa todelliseen kylmään sotaan, mitä Venäjä ei halua.
PUTIN SUUNTASI sanansa myös yrityksille vakuuttamalla, että Venäjän tulee tehdä uudistuksia ja lisätä työn tuottavuutta sekä saattaa turvallisuusviranomaiset rikosvastuuseen, mikäli ne sekaantuvat yritysten toimintaan.
Hän sanoi tavanneensa saksalaisia ja ranskalaisia yrityksiä ja totesi, että yritykset haluavat tehdä yhteistyötä Venäjän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti