sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Sixten Korkman: Brexit heijastaa globalisaation varjopuolia ja on poliittinen maanjäristys...

Pääasiassa koko Brexit-kohellus on nykyisen, vielä hetken vallan kahvassa olevan pääministerin David Cameronin täydellinen virhearvio ja todellisen pelisilmän puuttuminen. Hänet muistetaan historian kirjoissa varmaan murheellisena miehenä, joka sekoitti Euroopan.
Juuri tällä hetkellä osa eron puolesta äänestäneistä briteistä itkee katuvaisena tyyliin:"Enhän minä edes tiennyt, mistä äänestettiin. Eihän tässä näin pitänyt käydä! Mitä minä olen mennyt tekemään?" 
Lisäksi juuri tällä hetkellä osa EU:ssa pysymisen puolesta äänestäneitä kerää listoja vaatien uutta kansanäänestystä...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Brexit heijastaa globalisaation varjopuolia ja on poliittinen maanjäristys

Britannian EU-eroon päädyttiin, koska kansa äänesti väärin. Mutta kansaa ei voi vaihtaa, ja sen vaaleissa ilmaisemaa tahtoa on kunnioitettava, kirjoittaa kolumnissaan Sixten Korkman.

POLITIIKKA 


Iso-Britannia on tehnyt ratkaisun, jota laajasti ihmetellään ja valitellaan: Brexit on huono asia taloudellisesti ja poliittisesti. Se on sitä Iso-Britannian ja Euroopan sekä koko läntisen maailman kannalta.
Tähän päädyttiin, koska kansa äänesti väärin. Mutta kansaa ei voi vaihtaa, ja sen vaaleissa ilmaisemaa tahtoa on kunnioitettava. Sitäkin tärkeämpää on ymmärtää, mistä tässä on kyse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti