maanantai 16. toukokuuta 2016

Terveisiä Kemin Selkäsaaresta - kesänavaus on tehty...

Ajelimme veneellä tänään aikaisin aamulla Hahtisaaresta Selkäsaareen. Eipä ole vedenpintä ollut monesti yhtä alahaalla kuin tänään. Oli pakko sammuttaa kone ja nostaa se (potkuri) aikaisessa vaiheessa sähkötrimmillä ylös vedestä, meni soutuhommiksi.

Kojukallion ohi menevältä väylältä saarirantaan kääntyessämme totesimme valkoisten väyläpoijujen olevan poissa.
Pohdiskelimme, että viime syksyn syysmyrskyt ovat kukaties hinkanneet kiinnitysköydet poikki. Rantaan saavuttuamme totesimme, että vesi on käynyt syksyllä myöhään poikkeuksellisen korkealla. 
Jos hyvä onni on niin poijut kukaties löytyvät jostakin lähistöltä rantapusikoista. Vuosi sitten jäät olivat siirrelleet poijuja. Väylä täytyi merkata uudestaan.

Rannalla oli runsaasti hirvenjälkiä ja papanoita. Niitä näytti olevan poikkeuksellisen runsaasti myös mökin läheisyydessä.

Oli mukava istahtaa alkajaisiksi aurinkoiselle terassille ja kuunnella monipuolista lintujen aamukonserttia.

Käväisin rannalla tyhjentämässä - vedestä ja koivunlehdistä - talviteloilla ollutta soutuvenettä. Minulla ja kalakaverillani on ns. kolhoosivene, erinomainen jokivene, jolle ei tunnu saaressa olevan kuitenkaan käyttöä. Olemme harkinneet sen myymistä. Olen sitä kaupitellut.
Kuinka ollakaan tänään aamulehteä hakiessani eräs tuttavani oli koiraa ulkoiluttamassa perinteisellä lenkillään. Olin mm. hänelle aikaisemmin jokiveneestä kertonut. Hän kertoi naapurinsa olevan veneestä kiinnostunut. Lupasin ottaa asian esiin kalakaverini kanssa.

Emme aloittaneet vielä mitään "saaritouhuilua" = "pihasiistimistä", johon liittyy olennaisena osana risujen polttaminen. Olimme vaan...

Pistin katiskoihimme turoja. Otimme katiskat mukaan lähtiessämme saaresta ja veimme ne Juurakon kohdalle väylän varteen rannan puolelle kutuahventa- ja -haukea pyytämään.

Totesimme, että kaksi uutta, valkoista katiskankohoa (muovikanisteria) pitkässä narussa/köydessä oli väylällä. Toivottavasti ne siirretään sivummalle ja toivottavasti kukaan veneilijä ei aja vauhdilla niihin. 

Täytyy käväistä keskiviikkoaamuna katsomassa omat katiskat. Jos kunnon saalista ei ole, ne on syytä siirtää jonnekin muualle esim. Laitakarin kupeeseen tai Selkäsaaren pohjoisalueen vesille.

Oli mukava kesänavaus tänään, tästä on hyvä jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti