keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Orpo haastaa Stubbin kokoomuksen puheenjohtajakisassa – ”En ole tyytyväinen kokoomuksen sisäiseen tilaan”...

Joku saattaisi sanoa, että nyt tuli Stubbille orpo-olo. Arvelen, että Alexander pistää urheilumiehenä kirivaihteen päälle ja korjaa potin. Toki on avoimesti tunnustettava, että Petteri on onnistunut erinomaisesti ministeritehtävässään ja on olemukseltaan rauhallisen harkitseva, jota ilmeisesti moni kokoomuslainen kaipaa.

Tuskin Kokoomus missään kriisissä on, mutta hallitusvastuu rassaa kannatuslukuja, ei kuitenkaan erityisen dramaattisesti...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Orpo haastaa Stubbin kokoomuksen puheenjohtajakisassa – ”En ole tyytyväinen kokoomuksen sisäiseen tilaan”

Stubb: Olemme molemmat maltillisia keskustaoikeistolaisia kavereita.

POLITIIKKA  

Orpo mukaan kokoomuksen puheenjohtajakisaan
00:59 / 01:03

SISÄMINISTERI Petteri Orpo kertoo aikovansa haastaa valtiovarainministeri Alexander Stubbin kokoomuksen puheenjohtajakisassa.
”En ole tyytyväinen kokoomuksen sisäiseen tilanteeseen, se on jännitteinen, enkä tietenkään kannatuskehitykseen”, Orpo perusteli päätöstään medialle eduskunnassa iltapäivällä.
”Kokoomuksen pitää olla liike, johon suomalaiset luottavat. Kannatuksen tulee olla korkeampi, suunnan kirkkaampi”, Orpo kirjoitti aiemmin Twitterissä.
Hänen mukaansa kannatus voisi olla selvästi nykyistä korkeampi. Puheenjohtajakisa taas tarjoaa tilaisuuden käydä keskustelua puolueen linjasta.
”Avoin kisailu on hyvä tapa käydä puolueen sisäistä keskustelua ja purkaa paineita.”
”Ryhmässä halutaan, että asioita tehdään eri tavoilla, kirkkaammin mielessä kokoomuslainen arvomaailma”, Orpo sanoi.
Hän aikoo kampanjansa aikana kertoa tarkemmin siitä miten hän haluaa kehittää kokoomusta ja mihin suuntaan hän Suomea veisi.
”Nyt kun lähestytään puoluekokousta, on hyvä hetki käydä keskustelua kokoomuksen linjasta.”
ORPON MUKAAN lähtöä on arvuuteltu pitkään, ja häntä pidetään varteenotettavana haastajana Stubbille. Hän oli aiemmin toiminut kokoomuksen varapuoluesihteerinä ja eduskuntaryhmän puheenjohtajana. Hän oli Stubbin hallituksen maa- ja metsätalousministeri 2014–2015. Eduskuntaan Orpo nousi vuonna 2007.
Tiedotustilaisuudessa Orpo käytti Stubbista nimitystä ”ystäväni Alex”. Hän kertoi keskustelleensa puheenjohtajakisaan lähtemisestä Stubbin kanssa viime viikkoina.
”Keskustelut ovat olleet hyvin asiallisia. Hän suhtautuu fiksusti, jopa kannustavasti.”
STUBB USKOO, että kampanjan aikana mahdolliset jännitteet tulevat esiin. Hän sanoi keskiviikkona, että hallitusneuvottelujen aikaan ei ollut vielä mitään jännitteitä. Sen jälkeen niitä on tullut, mutta Stubb ei yksilöinyt mitä ne ovat.
”Pitää pystyä parempaan ja oppia virheistä. Uskon, että kokoomus tulee huomattavasti vahvempana ulos tämän jälkeen”, Stubb sanoi ja lisäsi että Orpon kanssa hänellä ei ole jännitteitä. ”Molemmat ovat maltillisia keskustaoikeistolaisia kavereita.”
Orpon kampanjaa vetää ryhmätoveri Turusta, Anne-Mari Virolainen apunaan eduskunnasta viime keväänä pudonnut lappilainen Orpon kalakaveri Heikki Autto.
Orpon ja Stubbin lisäksi puheenjohtajakisaan on ilmoittautunut kansanedustaja Elina Lepomäki. Kokoomuksen puoluekokous pidetään 10.–12. kesäkuuta.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk) kertoi keskiviikkona hallituksen sisällä sovitun, että kokoomuksen puheenjohtajakampanjointi ei saa vaikuttaa hallituksen työskentelyyn.
http://static-gatling.nelonenmedia.fi/file/sites/default/files/img/a213f0eb64b3722e47bd513a82aa39f71c59af36-STUBB%20PJ.jpg
Stubb: "Orpon kanssa minulla ei ole ollut jännitteitä"
Valtiovarainministeri Alexander Stubb toivotti sisäministeri Petteri Orpon tervetulleeksi puolueen puheenjohtajakisaan. Kuvaus Terhi Liimu.
VESA MOILANEN / LEHTIKUVA
Sisäministeri Petteri Orpo lähtee tavoittelemaan kokoomuksen puheenjohtajan paikkaa.
Sisäministeri Petteri Orpo lähtee tavoittelemaan kokoomuksen puheenjohtajan paikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti