lauantai 28. toukokuuta 2016

Esko Aho nimitettiin odotetusti venäläisen Sberbankin hallitukseen - uusi käsikassara sano...

Olen mahdollisesti aikaisemminkin pohdiskellut, mikä on Esko Ahon panos - todellisuudessa - ollut isänmaalleen Suomelle...

Asia ei ole minulle ainakaan vielä toistaiseksi auennut. Hän on kyllä aktiivisesti ja näyttävästi hoitanut omaa esilläoloaan, "edunvalvontaansa", jonka myötä hänen henkilökohtaiselle pankkitililleen ropisee oletettavasti mukavasti riihikuivaa valuuttaa.

Viimeisin irtiotto venäläisen Sberbankin hallitukseen merkinnee, että kyseinen pankki sai uuden käsikassaran Suomen suuntaan. Milloin sitä käytetään? Ken elää, hän näkee...


Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Esko Aho nimitettiin odotetusti venäläisen Sberbankin hallitukseen

Venäjän suurin pankki on EU:n ja Yhdysvaltojen pakotelistalla.

TALOUS 
NIKOLAI GONTAR
Esko Aho (oik.) Venäjä–Suomi-tapaamisessa Pietarin talousfoorumissa kesäkuussa 2015.
Esko Aho (oik.) Venäjä–Suomi-tapaamisessa Pietarin talousfoorumissa kesäkuussa 2015.

SUOMEN entinen pääministeri Esko Aho valittiin Venäjän suurimman pankin Sberbankin 15-henkiseen hallitukseen. Pankki kertoi asiasta verkkosivuillaan perjantaina.
Aho toimii suomalaisten yritysten suhteita Venäjällä rakentavan East Officen ja Suomalais-Venäläisen kauppakamarin hallitusten puheenjohtajana.
Aho kertoi tuolloin saaneensa pyynnön yhtiön toimitusjohtajalta ja hallituksen pitkäaikaiselta puheenjohtajalta German Grefiltä noin kuukautta aiemmin.

TIETO Ahon ehdokkuudesta tehtävään tuli julki maaliskuussa.
”Ennen suostumusta olen luonnollisesti pohtinut asiaa huolellisesti ja selvittänyt monta asiaa. Johtopäätös oli yksiselitteinen. Tämä tehtävä tarjoaa paljon mahdollisuuksia”, Aho perusteli päätöstään suostua tehtävään HS:lle.
SBERBANK on EU:n ja Yhdysvaltain niin sanottujen sektoripakotteiden piirissä.
Se tarkoittaa, että pankilta on evätty pääsy kansainvälisille rahoitusmarkkinoille lukuun ottamatta alle kuukauden mittaista rahoitusta.
Pankin johtoa tai luottamushenkilöitä pakotteet eivät koske.
VENÄJÄN valtio omistaa puolet Sberbankin osakkeista Venäjän keskuspankin kautta.
Ahon nimityksen vahvistumisesta kertoi Suomessa ensimmäisenä STT.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti