lauantai 7. toukokuuta 2016

"Joko olette pistäneet auton myyntiin?" naapurimme kysäisi tänään...

"Emme ole varsinaisesti myyntiin pistäneet, mutta olen antanut useillekin henkilöille ymmärtää, että entinen talviautomme on myynnissä." totesin hänelle. 

Tiedän, että erilaisia myyntifoorumeja on pilvin pimein. Jostain syystä minulla on sellainen tunne, että tässä tapauksessa vanha suomalainen sanonta: Aika tavaran kaupittee tulee tapahtumaan...

Niin em. naapurimme tietää varsin tarkkaan, että olemme tällä hetkellä niin sanotustusti kolmen auton loukussa - myönteisesti.

Hiukan taustaa kertaukseksi:

Talviautomme eli Land Rover Freelander vm. 2000 JER-15, jolla on ajettu noin 145.000 km. Olemme autolle toinen omistaja. Olemme olleet tyytyväisiä maastoautoomme. Kuluvia osia siihen on vähin joutunut vaihdattamaan niin kuin kaikkiin iäkkäisiin autoihin...

Hetki sitten kytkin ja hetki sitten toteutttu raitisilmasuodattimen etsintä. Tässä mallissa sitä ei ole, sen sijaan on ilmastointilaitteisto.  

Kesäautomme VW Doppel TD vm. 1989 LLA-175, jolla on ajettu noin 305.000 km. Se on pois liikenteestä ja on päärakennuksemme päädyssä odottamassa mahdollista uutta elämää. 
Näyttää siltä, että uusi elämä on loppujen lopuksi se, että otamme sen kesäkäyttöön viime vuosien tapaan.
Se on toistaiseksi ainoa auto, joka on meille uutena ostettu. Se on osoittautunut erinomaiseksi hyötykäyttöautoksi. Se ei ole koskaan jättänyt välille - ainakaan toistaiseksi.

Sillä ajaminen tällä hetkellä on ”lähes ilmaista”. Mahdollisesti museokatsastamme kyseisen auton aikanaan, kunhan se täyttää 30 vuotta - kolmen (3) vuoden kuluttua.

Haltuumme on monien mielenkiintoisten vaiheiden jälkeen joutunut uusi käytetty auto. 

Mercedes-Bentz E 200 vm. 1998 AIP-165, jolla on ajettu ainoastaan noin 134.000 km. Olemme kyseiselle autolle kolmas omistaja.
Siisti, hyvin pidetty ja huollettu käyttöauto varustettuna kaksilla renkailla sekä vetokoukulla, siinä on todennäköisesti autoa meidän ajoihin pitkäksi aikaa, mikäli siihen totumme, tykästymme..

Tällä hetkellä edellä mainituista on kaksi liikenteessä, yksikin riittäisi...

Olemme käytännössä päättäneet, että myymme Land Rover Freelanderin, talviautomme pois.

Kyllä näin se vaan on ja toisaalta autontarpeeseen liittyvänä, meillä ei ole aivan välttämätöntä maastoauton tarvetta. Oikeastaan kaksi (2) kertaa vuodessa eli venetrailerin käytön yhteydessä ja sihenkin löytyy erilaisia käytännön ratkaisuja.

Todennäköisesti toukokuun aikana otamme kesäautomme taas käyttöön ja pienten tarkistuksien jälkeen vien sen katsastukseen. Sen jälkeen talviautomme poistetaan liikenteestä ja pistetään päärakennuksemme päätyyn parkkiin. Kukaties intoudun pistämään sivuikkunaan kyltin: Myytävänä hintapyynnön kera ja jään odottelemaan oikean maastoauton tarvitsijaa > kalamiestä, metsämiestä, puumiestä, tms. henkilö, jolle luotettava käyttöauto on tarpeellinen...






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti