lauantai 7. toukokuuta 2016

Täysi touhun päivä, mitäpä muuta...

Tänään aamulla kahvipöydän ääressä totesin vaimolleni, että aloittelen veneen puhdistamisen. Lähinnä ajatuksissani oli kylkiin ja peräpäähän - vesirajaan - viime kesänä kertyneen tumman reunan puhdistaminen edellisen kevään tapaan. Ennen varsinaista käsittelyä ajattelin rapsuttella harjalla enimmät liat irti.

Käytössäni on Hempelin jauhemuodossa olevaa puhdistusainetta, joka liuotetaan veteen tahmamaiseksi "massaksi". Massa sivellään kostutettuun pintaan, annetaan vaikuttaa hetken aikaa ja letkutetaan pois. Käytin letkutukseen painepesuria.
Jälleen kerran huomasin säästäväni ainetta. No lopputulos on - ainakin omasta mielestä - ihan kohtuullinen. Vuoden kuluttua hommat voinee hoitaa vieläkin tarkemmin/paremmin. Em. puhdistusaineessa vaikuttava aineosa on oksaalihappo...

Pistin veneen akun myös paikoilleen ja tarkistin trimmin toiminnan. Veneen moottori on perushuollettu viime syksynä Kemin Karjalahdella Prima-Raudan verstaalla.

Ennen veneen vesille vientiä Hahtisaaren venesatamaan on syytä hiukan sisätilojakin puhdistaa. Kyseessä on ns. kaksoispohjainen pulpettiveve, joten siinä ei pääse hiki työnteossa yllättämään. Hivenen vettä ja harjaa - se on siinä!

Besiiniä tankkiin ja voiteluöljyä säiliöön ja menoksi sitten aikanaan. Em. tapahtuma lienee viikon puolentoista sisällä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti