keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Katso, mitä Niinistö kirjoitti vieraskirjaan kaunolla – sai kutsun paikkaan, jonne Halonen ei päässyt...


Click here
Click here
Click here

Alla olevassa artikkelissa todetaan mm. :Niinistö istuttaa Ilveksen kotitilalle puun. Puun istuttamisella on suuri symbolinen merkitys.

Suora nettilainaus Pohjolan Sanomista hiukan tuunatuna:

Katso, mitä Niinistö kirjoitti vieraskirjaan kaunolla – sai kutsun paikkaan, jonne Halonen ei päässyt

LAURI NURMI
Jenni Haukio kirjoitt nimensä Kadriorgin linnan vieraskirjaan valtiovierailun aluksi.


Tallinna, Lännen Media
Tasavallan presidentti Sauli Ninistö ja rouva Jenni Haukio kirjoittivat tiistaina nimensä Kadriorgin linnan vieraskirjaan valtiovierailun aluksi.
Linnan pihalla oli sitä ennen kajahtanut ilmoille kahteen kertaan Maamme-laulu, joka on molempien maiden kansallislaulu.
Vieraskirjaan Niinistö kirjoitti tervehdyksensä kaunokirjoituksella, jota ei enää opeteta suomalaislapsille peruskoulussa.
“Sukulaiskansan lämmin vastaanotto lämpimän kauniissa säässä ja tunnelmassa”, Niinistö sanaili spontaanisti, ennen kuin presidenttipari kirjoitti nimensä vieraskirjaan.
Valtiovierailu on Virossa merkkitapaus. Tallinnan kaupungin julkisen liikenteen raitiovaunuissa ja busseissa hulmuavat pienet Suomen ja Viron liput. Tunnelman kruunaa auringonpaiste. Kadriorgin puistoon oli myös saapunut paikallisia katsomaan arvovieraiden saapumista.
Kaikesta on pääteltävissä, että Suomen ja Viron kahdenväliset suhteet ovat erinomaisessa kunnossa. Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves vie Niinistön keskiviikkona vierailulle sukunsa kotitilalle Ärmaan.
Isännät muistuttivat suomalaisille toimittajille heti aluksi, että presidentti Tarja Halonen ei saanut koskaan kutsua Ärmaan.
Niinistö istuttaa Ilveksen kotitilalle puun.
Tiistaina käytävissä virallisissa keskusteluissa päällimmäiseksi aiheeksi nousee turvallisuuspolitiikka, joka kuuluu Suomen tasavallan presidentin valtaoikeuksien piiriin.
Ilveksen tuore puoliso, latvialainen Ieva Ilves työskentelee Latvian puolustusministeriössä kyberturvallisuuspolitiikkaosaston päällikkönä. Hän ja Haukio tutustuvat tiistaina muun muassa KUMU-taidemuseoon ja vierailevat Suomalaisella koululla.
Presidentit laskevat seppeleitä sodissa kaatuneiden muistomerkeille. Niinistö tapaa Suomen armeijassa maamme vapauden puolesta jatkosodassa taistelleita virolaisia Suomen-poikia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti