sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Sisäsiistit ympäristöaktivistit metsämajoituksessa - kuka korjaa loppujen lopuksi jäljet...



Hmmmmmmmmmm - olisihan tuo voinut vähän sivistyneemminkin mennä. Oikeastaan pitäisi kysyä, kuka maksaa loppujen lopuksi jäljet? Valitettavasti Sinä ja minä. Operaatioon osallistui kuutisenkymmentä poliisia Oulun ja Pohjanmaan poliisilaitoksista. Se maksaa veroeuroina aika kasan riihikuivaa rahaa...


Suora nettilainaus Ilta-Sanomista hiukan tuunattuna:


Kuvat: Tällainen näky oli vastassa ympäristöaktivistien leirin jäljiltä – Aktivistit: Poliisi ei jättänyt mahdollisuutta



Tähän kuntoon aktivistien leiri jäi.


Oulun poliisilaitos aloitti perjantaina tehostetun järjestyksenvalvontaoperaation Pyhäjoen Hanhikivellä ja tyhjensi perjantaina Stop Fennovoiman ydinvoiman vastaisen protestileirin. Fennovoima rakentaa Hanhikivi 1 -ydinvoimalansa alueella.
 
Poliisin mukaan aktivistien leiri jäi huonoon siivoon, mutta aktivistit ovat asiasta toista mieltä.

Hanhikivellä ja Pyhäjoella sijaitsevissa ympäristöaktivistien leireissä olleille kymmenille henkilöille annettiin poistumiskäskyt Reclaim the Cape -tapahtuman leiriltä. Heidän leirinsä sijaitsi tien numero kahdeksan varressa, noin kolmen kilometrin päässä Hanhikiven tien risteyksessä.

Alueelta kuvia ottanut nainen ihmetteli, miten kammottavaan kuntoon paikka jäi.



Lukijan ottamat kuvat kertovat leirin tilasta.

– Jos vastustaa ydinvoimaa, eikö pitäisi arvostaa luontoa?, hän pohti sunnuntaina.



Leiri sijaitsi lähellä Pyhäjoen keskustaa.
Leiri sijaitsi valtatie kahdeksan varrella.
Poliisi poisti aktivistit Hanhikiven alueelta perjantaina.

Poliisi valvoi alueen tyhjentämistä perjantaina.

– Poliisilakiin perustuvat käskyt annettiin suullisesti ja kirjallisesti. Poliisit valvovat käskyjen noudattamista, jälkien siivoamista ja omaisuuden keräämistä pitkälle iltaan, poliisi kertoi tiedotteessaan.

Operaatioon osallistui kuutisenkymmentä poliisia Oulun ja Pohjanmaan poliisilaitoksista. Apuna oli myös Rajavartiolaitos. Poliisi ei kohdannut operaation aikana sanottavaa vastarintaa. Raahen poliisiasemalla on edelleen pidätettynä muutamia henkilöitä torstaisten väkivaltaisuuksien vuoksi.

– Alue jäi aktivisteilta huonoon siivoon tyhjennyksen jälkeen, Oulun poliisilaitokselta vahvistettiin sunnuntaina Ilta-Sanomille.

Kiinniotetuista 17 oli ulkomaalaisia. Heistä seitsemän oli Belgiasta, kolme Ruotsista, neljä Saksasta, yksi Tanskasta, yksi Isosta-Britanniasta ja yksi Albaniasta.



Protestileirillä olleet vastustavat ydinvoiman rakentamista.

Aktivistit: Poliisi ei jättänyt mahdollisuutta koota tavaroita

– Poliisi hääti meidät pois leiristä ja käski kantamaan tavarat pois. Sitten poliisi kuitenkin itse siirsi tavarat puskutraktorilla eikä meille jäänyt mahdollisuutta koota tavaroita, Reclaim the Cape -tapahtuman tiedottaja Anna Tiihonen kertoi sunnuntaina.

Hänen mukaansa tilanne oli hektinen.

– Meillä ei ole nyt siivoaminen päällimmäisenä mielessä. Poliisi on rikkonut paikat ja tavarat eivät ole niillä paikoilla, joilla niiden kuuluisi olla. Poliisi voisi tulla itse siivoamaan paikat, hän painottaa.

Vastoin muualla julkisuudessa olleita väitteitä Pro Hanhikivi ry ei ollut mukana mielenilmauksissa.

– Pro Hanhikivi ry ei ollut mukana mielenilmauksissa eikä yhdistyksellä ole suunnitelmissa tapahtumia tai muuta toimintaa tulevalle viikolle, Pro Hanhikivi ry:n puheenjohtaja Helena Maijala painotti Ilta-Sanomille sunnuntaina.

Päivitys kello 19.38: Lisätty Reclaim the Cape -tapahtuman tiedottajan kommentit ja muokattu sen mukaan artikkelin otsikkoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti