maanantai 9. toukokuuta 2016

Terrafamen kirstunvartija luottaa lisärahoitukseen...

Juuri tällaista Ville Sirviön tyyppistä optimismia ja luottamusta tulevaisuuteen tarvitaan ja työtä, työtä ja työtä.


Suora nettilainaus Kauppalehdestä hiukan tuunattuna:

Terrafamen kirstunvartija luottaa lisärahoitukseen

Terrafamen kirstunvartija luottaa lisärahoitukseen
Lopetusuhan alla olevan kaivoksen uusi talousjohtaja Ville Sirviö jaksaa yhä uskoa tulevaisuuteen.

Ville Sirviö, 34

Kuka olen: Terrafamen talousjohtaja ja johtoryhmän jäsen
Olen syntynyt: 9.3.1982 Sotkamossa
Koulutukseni: Olen valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeasta vuonna 2008.
Aiemmin: Mondo Mineralsin talouspäällikkö
Seuraavaksi: Teen hartiavoimin töitä, jotta kaivoksen erinomaisesti alkanut ylösajo jatkuu ja johtaa siihen, että yhtiöstä tulee erittäin kannattava.
Elämäni käännekohta: Toinen on vuonna 2007, kun tapasin Talvivaaran toimitusjohtajan Pekka Perän, toinen 2015, kun tapasin Terrafamen hallituksen puheenjohtajan Lauri Ratian.
”AloitinTerrafamen talousjohtajana helmikuussa. Minut pyydettiin tehtävään osittain siksi, että työskentelin aikaisemminTalvivaarassa taloustehtävissä.
Kun viime syksynä tapasin Terrafamen hallituksen puheenjohtajan Lauri Ratian, ajattelin, että kaivos voi vielä menestyä. 
Meillä on haasteita, mutta uskon vahvasti, että Terrafame on muutaman vuoden päästä erittäin kannattava yhtiö. Viime kuukausien aikana tämä tunne on vain vahvistunut.
Kaivostoimintaa ajetaan parhaillaan ylös. On päivänselvää, että tässä vaiheessa yhtiö on raskaasti tappiollinen. Jotta Terrafame olisi nikkelin viimeaikaisella markkinahinnalla kannattava, sen pitäisi tuottaa 30 000 tonnia nikkeliä vuodessa. En näe estettä, ettemmekö pääsisi tuohon nikkelintuotantovauhtiin lähivuosina. En, vaikka Talvivaaran vuosituotanto jäi parhaimmillaankin vain noin 16 000:een.
Lisärahoituksen hankkiminen on Terrafame Groupin vastuulla. Minun tehtäväni Terrafamessa on, yhdessä 600 muun kanssa, pitää huolta siitä, että me hoidamme operatiivisen puolen niin, että rahoitusneuvottelut etenevät toivotulla tavalla. Uskon, että lisärahoitusta järjestyy tavalla tai toisella.
Ihmisiä kiinnostavat sankarit tai konnat, ei oikeastaan mikään siltä väliltä. 
Kun asiat saavat julkisuudessa tietyn kierteen, siitä on vaikea päästä ulos. 
Näin kävi Talvivaarassakin. Luotan siihen, että Terrafamessa asiat hoidetaan hyvin. Yrityksen kannattavuus on toki tärkeää, mutta kaikista tärkeimmät mittarit liittyvät ihmisten turvallisuuteen ja ympäristöön.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti