keskiviikko 30. elokuuta 2017

Venäjä: Suuri Zapad-sotaharjoitus on terrorisminvastainen operaatio...

Hmmmmm - vai niin - että terrorisminvastainen operaatio sano...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Ulkomaat

Venäjä: Suuri Zapad-sotaharjoitus on terrorisminvastainen operaatio – harjoituksessa terroristien kimppuun käyvät ohjustorjuntajoukot ja Itämeren laivasto

Varapuolustusministeri Fomin tyrmisteli ulkomaisen lehdistön arvauksia hyökkäysoperaation valmistelusta.



Sotilasalus vuoden 2013 Zapad -harjoituksissa Itämerellä Kaliningradin alueella syyskuussa.
VENÄJÄN ja Valko-Venäjän syyskuun puolivälin jälkeen järjestämä yhteinen sotaharjoitus Zapad 2017 kuumentaa tunteita Venäjän naapureissa. 
Varapuolustusministeri Aleksandr Fomin piti tiistaina Moskovan pääesikunnassa tiedotustilaisuuden, jossa hän torjui tarmokkaasti ”ulkomaisessa lehdistössä” esiintyneitä arvailuja harjoituksen luonteesta.

”On esitetty aivan uskomattomia skenaarioita tapahtumien mahdollisesta kulusta”, Fomin sanoi ”Jotkut ovat tulleet peräti siihen lopputulokseen, että Zapad 2017 -harjoituksessa muodostetaan sillanpääasema hyökkäykselle ja Latvian, Puolan tai Ukrainan valloitukselle. Näillä sepitteillä ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa.”

FOMININ mukaan Zapad-harjoituksen käsikirjoituksessa Venäjän ja Valko-Venäjän joukot eristävät ja eliminoivat terroristijoukkoja Valko-Venäjällä, Kaliningradissa sekä Pihkovan ja Leningradin alueilla. Kuvitellut terroristiryhmät ovat joka tapauksessa poikkeuksellisen hyvin varustautuneita, sillä niitä vastaan hyökätään paitsi maajoukoilla myös ohjustorjuntajoukkojen ja Itämeren laivaston tuella.

Venäjän mukaan harjoitukseen osallistuu kaikkiaan 12 700 sotilasta, joista 7 200 Valko-Venäjältä ja 5 500 Venäjältä. Läntisten arvioiden mukaan Venäjä vähättelee harjoituksen laajuutta jättämällä suuren osan toimintaan osallistuvista joukoista huomiotta virallisissa luvuissaan. 
Korkeimpien arvioiden mukaan Zapad 2017 -harjoitukseen osallistuu peräti 60 000 – 100 000 sotilasta.

Valko-Venäjän oppositioväki on aiemmin lausunut ääneen epäilynsä, etteivät Valko-Venäjän puolelle tulevat venäläiset joukot välttämättä pitäisikään kiirettä poistua maasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti