sunnuntai 20. elokuuta 2017

Mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa osa 19...

Kirjoitin edellisen osan loppupuolella mm. seuraavaa:

Kyllä valtuustokauden 2001-2004 henkilöluettelossa on monia mielenkiintoisia persoonia, osa jopa isolla peellä kirjoitettuina.

Näin kaukaa katseltuna/muisteltuna Erkki Pekkinen SKP on mielestäni yksi mielenkiintoisimmista. Erkki jaksaa vieläkin ottaa julkisesti kantaa hänelle ominaisella tyylillään.
_____________________________________________________________________

Olen aina pitänyt Erkki Pekkisen konstailemattomasta tyylistä esittää asiansa niin suullisesti kuin kirjallisestikin. Myönnän, että onhan niissä usein aikamoista paatosta mutta siltikin. Nimenomaan hänen yleisönosastokirjoituksensa ovat olleet pelkistettyjä, yksikertaisia ja ymmärrettäviä - niitä ei ole tarvinnut useaan kertaan tavata päästäkseen asian ytimeen.

Nykyään vasemmanlaidan populistikirjoittajat, irrottelijat, lähinnä "mukavihaiset nuoret miehet" kirjoittavat tekstejä, jotka vilisevät sivistyssanoja ja toistoja niin paljon, että kirjoituksen sanoma hämärtyy tarkkaavaiseltakin lukijalta.  

Enpä malta olla ottamatta esiin myös valtuustokauden 2001-2004 valtuutettua nimeltään Pekka Aho. 

Hän oli siihen maailman aikaan Vasemmistoliiton valtuutettu, seuraavalla valtuustokaudella SDP:n valtuutettu.

Pekka on minulle ja sadoille kemiläisille erittäin tuttu henkilö. Hänen taannoinen nyrkkeilyura oli mielestäni merkittävä hänen valmentajansa Taisto Tuomisen suojattina.

Tulin Pekan lähemmin tuntemaan 1980-luvun puolessävalissä tehdessäni AITAKI-laatuotteen kanssa yhteistyötä Innon Mimmien kanssa. Pekka oli mestaruussarjassa pelanneen naisjalkapallojoukkueen valmentaja. 
Minulla on vieläkin tallella Pekan minulle luovuttama Innon Mimmien standaari. Se on tuossa kirjahyllykössäni etuvasemmalla kolmen muun standaarin joukossa.

Yhteistyö toimi mielestäni hyvin. Mukana yhteistyökuvioissa oli myös mm. SYP/Ahti Salmela ja Mainostoimisto/Seppo Mikkanen. Em. tukiryhmällä olimme mukana myös mestaruussarjassa pelanneen Kemin Palloseuran kuvioissa. Toteutimme mm. kannustusvälinepurkin, "sambapurkin".

Myöhemmin Pekka oli mukana huoltamoyrittäjänä 1994 Kulttuuriyhteistyöprojekti 1994- kuvion puitteissa toteutetun severomorskilaiskuvataiteilijoiden ensimmäisessä taidenäyttelyssä Kemissä, Pohjolan Sanomien alakerrassa. 

Olen ollut Pekan kanssa samassa työpaikassa eli Kemin ammattioppilaitoksessa, jossa hän toimi vahtimestarina mielestäni erittäin ansiokkaasti.

Nykyisin tapaan Pekan Kemin keskustassa, kaupungilla silloin tällöin. Mielellään muistelemme vanhoja, menneitä aikoja. Nykyisin hän kysyy minulta:"Voinko kirjoittaa muistipäiväkirjaani, että olen tänään jutellut kanssasi?" "Totta kai!" olen hänelle todennut. "Sittenpähän voin Sinulta tarkistaa, milloin olemme viimeksi tavanneet." olen hänelle joskus leikillisesti lisännyt...

Huomaan ohittaneeni lähes kokonaan Kemin kaupunginhallituksen koostumuksen. Tosin valtuustojäsenten yhteydessä jo muutamia tuli mainituiksi.

Mainitsen kuitenkin nimen Jukka Vilen Kokoomus, joka myöhäisemmässä vaiheessa nousi sutjakkaasti ns. herrahissiin Kemin kaupungin Koaliomyllerryksessä. 


Pohdiskelu jatkuu myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti