keskiviikko 9. elokuuta 2017

Analyysi: Trumpin ja Kimin sanasota on vaarallinen

Hmmmmm - vai niin - toivottavasti asia ei etene sanoista tekoihin.


Suora netilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:


Analyysi: Trumpin ja Kimin sanasota on vaarallinen

Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain keskinäinen uhittelu on noussut uudelle tasolle. Kaksi arvaamatonta johtajaa ottaa mittaa toisistaan.
Pohjois-Korea

Donald Trump
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on uhannut Pohjois-Koreaa tulella ja raivolla.Michael Reynolds / EPA
Näytti siltä, että Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson selvittää asian neuvottelemalla. Sitten Washington Post kertoi omien turvallisuuslähteidensä perusteella varmana tietona, että Pohjois-Korea on kehittänyt ydinkärjen ohjuksiinsa.
New Jerseyssä lomaileva Donald Trump latasi täyslaidallisen tulta ja raivoa Kim Jong-unia vastaan. Sen jälkeen Pohjois-Korean valtion uutistoimisto uhkasi, että Pohjois-Korea voi iskeä Yhdysvalloille kuuluvalle Guamille.
Trumpin suosiota kotimaassa nostaisi konflikti ulkomailla, mutta ei välttämättä Pohjois-Korean kanssa.
Pohjois-Korea on mahdollisesta iskukyvystään huolimatta kaukana Amerikan mantereelta. Sotaa sen kanssa olisi vaikea myydä kansalle ja riskit olisivat valtavat, sillä Pohjois-Korea on ydinasevaltio.
Kansa ei tunnu uskovan Trumpin kykyyn hoitaa kriisiä.

CBS-yhtiön tuoreimmassa mittauksessa vain 35 prosenttia vastaajista sanoi luottavansa presidenttiinsä Pohjois-Korean ydinohjelman suhteen.
Politico-julkaisun(siirryt toiseen palveluun) soittokierros paljasti, että Trump uhkaili kysymättä ensin neuvoa. Valkoinen talo selittää presidentin retoriikkaa hänelle tyypilliseksi.
Siinä taitaakin piillä suurin vaara. Trump ja Kim ovat arvaamattomia johtajia, joiden sanat voivat luoda todellisuutta.
Lue myös: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti