maanantai 21. elokuuta 2017

Se on sitten siinä...

Tuskin tämä kovinkaan monta lukijaa kiinnostaa, mutta kirjoitanpa siitä huolimatta: Se on sitten siinä > katiskat on pois nostettu tältä kesältä vedestä.
Ajelin aamulla aikaisin autolla Hahtisaareen. Valmistautuessani laiturille menoon minua tuli jututtamaan eläkkeellä oleva, tutunnäköinen mieshenkilö. Sanoi jääneensä VR:n palveluksesta eläkkeelle.
Juttelimme eilisestä myrskysäästä, jonka arvelimme olleen ensimmäisen syysmyrskyn. 

Tulipa siinä puheeksi vuoden 1982 syyskuun loppupuolen kuuluisa Mauri-myrsky tyyliin: Missä olit silloin...
Itse olin mm. Keminmaassa katsastamassa silloista autoamme Ford Taunusta. Kyllähän se hiukan ihmetytti ja mietitytti, kun ympärillä kaatuili pitkiä mäntyjä.

Ajoin sivuvastaisessa tuulessa Hahtisaaresta Lehmikiven karikon kupeeseen. Nostin katiskat veneeseen. Kummassakaan ei ollut kaloja. Ajoin myötätuuleen "kotirantaan" ja vei katiskat ylös mökille puuvaraston kupeeseen odottamaan ensi kevättä/kesää. Toinen katiskoista todennäköisesti uusitaan ensi kesäksi.

Tänä kesänä ei ole katiskointi onnistunut. Ainoastaan keväällä/alkukesästä tuli kutuahventa. Tiedän, että Juurakon ja Kalkkinokanrannan välisellä matalikolla kalaa liikkuu, mutta en ole viitsinyt ajaa sinne tänä kesänä katiskointitarkoituksessa.

Tänään Selkäsaaren pohjoispäädyn rannan tuntumassa oli helppo liikkua veneellä, vesi oli edelleen poikkeuksellisen korkealla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti