torstai 17. elokuuta 2017

Pikakäynti Kemin Hahtisaaressa...

Käväisin hetki sitten Hahtisaaressa. Ajatuksena oli lähteä katiskat kokemaan Selkäsaaren vieressä olevan Lehmikiven karikonkupeeseen. 
Se verran oli puuskittaista tuulta ja pientä vaahtopäätä, että päätin jättää lähdön väliin > en viitsi avoveneellä lähteä itseäni kastelemaan.

Katson tilannetta hiukan päivemmällä tai illalla...

Menin iltapäivällä uudestaan Hahtisaareen ja ajelin vastatuuleen Lehmikiven kupeeseen. Katiskoissa oli yksi hyvänkokoinen ahven ja yksi pieni särki. Alunperin ei ajatukseni ollut onkia, mutta ankkuroiduin ja särki oli alta aikayksikön viipaleina ja kaksi onkia ja pilkki vedessä. Ei mitään, ei yhtään mitään > ei nypyn nyppyä.

Ajelin myötätuuleen tutuille kalapaikoille Selkäsaaren pohjoispäätyyn tuulensuojaan "keskelle ei mitään" ja ankkuroiduin...

Aluksi ei yhtään mitään. Olosuhteet olivat kohtalaisen otolliset kalastukselle, joten onneksi en herpaantunut.
Sitten alkoi tapahtua. Ensi tuli pieni hauki, sitten muutama ihan hyvänkokoinen ahven ja hetken päästä iso hauki mutta...
Se ei pysynyt jigikoukussa kiinni. Iso ja iso - ehkä hauki oli 2-3 kg. Sen jälkeen pääsi vielä yksi iso ahven karkuun. Pistin onget (3 kpl) ja pilkin kasaan ja ajelin rantaan.

Pyytämäni kalat ovat tällä hetkellä jo pakastimessa. Hyvä kalareissu, kyllä siellä kalaa on...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti