torstai 10. elokuuta 2017

Toiminnan iltapäivä ja ilta...

Tänään iltapäivällä kemiläisen sähköliikkeen ESJA:n toimesta asennettiin päärakennukseemme neljä uutta ulkopistorasiaa, yksi uusi kattovalo eteiseen ja kaksi eteisen/hallin kattovalon modernisointia. Nimenomaan uudet ulkopistorasiat helpottavat monella tavalla käytännön toimia pihalla, erityisesti talvella - hyvä niin.

Illansuussa olimme kalakaverini kanssa päättäneet käydä ongella eräänlaisen nostalgisreissun merkeissä.
Ajoimme Hahtisaaresta suoraan Siikalahdelle lähelle Veitsiluotoon johtavaa Rivinkarin siltaa. Ankkuroiduimme ja heti tuli pieni ahven. Toinen kala oli toivottu särki. Tutut kuviot > särki oli viipaleina. Ei ollut isot ahvenet liikkeellä, toki ihan savustuskokoisia muutama. Yllätyimme erittäin kovasta veden virtauksesta, tuulen suunta oli kaakosta.

Annoimme tuulen kuljettaa venettä tulosuunta päin. Pysähdyimme/ankkuroiduimme hetkeksi Kraaseliin päin suuntautuvan väydän varteen. Ei ollut syöntiä, vaikka meillä oli hyvää tarjottavaa > särkiviipaleita.
Muistelimme ensimmäisen yhteisen kalastusreissumme, soutureissumme karkuun päässyttä tosi isoa haukea. Meistä ei kumpikaan ole livenä nähnyt niin kammottavan näköistä hauenpäätä, suu ammollaan! Haavilla sen ehkä olisi saanut veneeseen, jos olisi ehtinyt...

Jatkoimme matkaa hetken päästä Kraaselin sillan alitse tutun kivikarikon kupeeseen. Ei syöntiä.
Jatkoimme edelleen matkaa Juurakon eteläpuolelle väylänvarteen. Saimme lähinnä pientä ahventa ja pari savustuskokoista.
Jatkoimme matkaa Laitakarin kaupunginpuoleiseen päätyyn, lähelle rantaa. Ankkuroiduttuamme totesimme, että jonkin verran oli syöntiä, mutta pääasiassa onkiminen meni kalojen "syöttämiseksi".

Kalakaverini muistutti Lontoon MM-kisojen keihäskarsinnasta, jossa Tero Pitkämäki oli esillä.
Kuinka ollakaan, pilkissä alkoi juuri silloin "iso ahven" jallittaa minua. Se onnistui kolme isoa matoa minulta nappaamaan. Neljännellä madolla nostin sen ylös! No ei se loppujen lopuksi niin kovin suuri ollutkaan, toki ihan savustuskokoinen.

Oli aika lähteä ajelemaan Hahtisaareen. Totesimme yhdessä suusta, että oli mukava nostalgiaonkireissu ja ilma oli mitä parhain. Tätä on vanhana mukava muistella...


Ahvenia oli kaiken kaikkiaan vajaa kolmekymmentä. Ne ovat tällä hetkellä pakastimessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti