lauantai 5. elokuuta 2017

Donald Trump pelaa golfia mainiosti omilla säännöillään ...

Fake golf by Trrrrrrrrrrump...

Suora nettilainaus Helsingin Sanomista hiukan tuunattuna:

Urheilu


Donald Trump pelaa golfia mainiosti omilla säännöillään – ottaa uuden pallon, jos lyönti epäonnistuu, ja aiheuttaa kauhua golfkärryllä

Virallisesti Trumpin tasoitus on 2,8 eli ällistyttävän hyvä.








Vuonna 2012 Donald Trump löi palloa karheikossa Balmedien kentällä Skotlannissa.
YHDYSVALTOJEN 45. presidentti Donald Trump on melko varmasti paras golfaaja, joka on ollut isäntänä Valkoisessa talossa, kirjoittaa Sports Illustrated. Sen sijaaan Trumpin tapa pelata golfia ei ole aivan tavanomaista. Sports Illustrated (SI) selvittää jutussaan, millainen pelaaja Trump on.

Golfissa pelaajan taso määritellään tasoituksella. Erittäin hyvätasoisella pelaajalla tasoitus on alle kymmenen, esimerkiksi edellisen Yhdysvaltojen presidentin Barack Obaman tasoitus on 13, mikä sekin on ihan hyvää luokkaa.

Entäpä Trump? 2,8. Kyllä, virallisesti Trumpin tasoitus on 2,8 eli ällistyttävän hyvä. SI:n mukaan tässä on kuitenkin ongelma, sillä Trump on kirjannut vain kolme golftulostaan vuodesta 2014 lähtien.

”Entinen ammattipelaaja Ernie Els, joka on tuntenut Trumpin pitkään, arvioi tasoituksen olevan kahdeksan tai yhdeksän”, SI kirjoittaa. Sekin on toki erinomainen luku.

SI:n mukaan tasoa on vaikea täsmällisesti sanoa, koska Trumpin golftulokset ovat ”tulkinnallisia”. Esimerkiksi vuonna 2007 Trump soitti SI:n toimittajalle kertoakseen tehneensä Bel-Air Country Clubilla tuloksen 68. Kenttä on erittäin vaikea, joten 68:aan päästäkseen lyöntien pitäisi onnistua erinomaisesti eikä puttauksessa ole varaa epäonnistua.

Yksi Trumpin pelikavereista kertoi, että Trump pelasi hyvin, mutta ei pystynyt vahvistamaan tulosta. Lisäksi pelikaverin mukaan Trump käytti tyypillisiä golfaajan vapauksia: uusintalyöntejä, jätti ”varmoja” lähiputtauksia lyömättä ja muutenkin hieman liioitteli.

UUSINTALYÖNNIT (englanniksi mulligans) ovatkin yksi Trumpin suosikki. Jos esimerkiksi reiän avauslyönti epäonnistuu, SI:n mukaan Trump ottaa uuden pallon, lyö avauslyönnin uudestaan ja käyttäytyy kuin ensimmäistä lyöntiä ei olisi ollutkaan. Näin Trump voi toimia useita kertoja kierroksen aikana.

Trumpin kanssapelaajien on siksi mahdoton sanoa, millaisen tuloksen Trump oikeasti pelaisi.

Joka tapauksessa Trump kertoo menestyneensä erinomaisesti golfkerhojen kisoissa. Vuonna 2013 Trump tviittasi: ”Olen voittanut kahdeksantoista klubimestaruutta mukaan lukien tämän viikonlopun mestaruuden.”

Trump ei kuitenkaan ole koskaan listannut, mitkä golfklubien mestaruudet hän on voittanut. SI yritti tarkistaa tuloksia Trumpin golfkerhoilta, mutta vastauksia ei tullut. Lisäksi SI kävi golfklubilla, jonka jäsen Trump on: Trumpin nimeä ei ole klubirakennuksen kunniataululla.

TRUMP siirtyy golfkentillä reiältä toiselle aina golfautolla, jota hän itse ajaa. SI:n mukaan Trump nimenomaan vaatii saada ajaa itse, vaikka hänellä on aina mukana hyvän korvauksen saava mailapoika. Golfauton ajaminen on aiheuttanut kauhua, sillä hän kurvailee viheriön poikki muista välittämättä ja pysäköi aivan avauslyöntipaikan kohdalle.

Kaikesta tästä huolimatta SI huomauttaa, että Trump oikeasti pelaa hyvin. Hänellä on hyvä, joskin hiukan vanhanaikainen lyöntitekniikka ja hän puttaa varmasti.

”Hän on parempi golfaaja kuin helposti luulisi, sillä hän lyö pallon pitkälle”, sanoo huippuammattilainen Phil Mickelson.


Donald Trump ajaa aina itse golfautoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti