perjantai 18. elokuuta 2017

Oppituntien julkisuus...

Kauan sitten Suomen ammattikouluissa/ammattioppilaitoksissa/ammattiopistoissa oli käytössä näytetuntijärjestelmä. Sittemmin se päätettiin lopettaa.
Olen julkisesti ottanut kantaa asiaan siten, että harmittelen lopetuspäätöstä. Muistan hyvin, että sain kiivasta(kin) palautetta. 
Monet palautteen antajista pitivät näytetunteja täytenä teatterina tms. hyvä ettei minua hakattu asian puitteissa ainakin henkisesti mustelmille...
Itse muistaakseni perustelin näytetunteja siksi, että ainakin kerran vuodessa/kahdessa vuodessa opettaja oli pakotettu paneutumaan, valmistelemaan kunnolla pitämänsä oppitunnin. 

Vuosittain ammattikouluissa/ammattioppilaitoksissa/ammattiopistoissa pidettävien niin sanottujen vanhempainillan yhtenä asiakokonaisuutena oli oppituntien julkisuus. Itse toin joka vuosi esiin sen tosiasian, että kenen tahansa tunnille voi kuka tahansa tulla seuraamaan opetuksen edistymistä.
En ole aivan varma, mikä on tämänhetkinen tilanne, mutta arvelen, että pidettäviä oppitunteja, luentoja voi mennä ammattiopistossa/ammattikorkeakoulussakin seuraamaan.

Luonnollisesti on kohteliasta ilmoittaa asiasta etukäteen vähintäänkin oppitunnin pitäjälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti