sunnuntai 13. elokuuta 2017

Kemin Selkäsaaressa tänään sunnuntaina 13.08.2017...

Päätimme käväistä tänään Selkäsaaressa. Viimeksi kävimme saaressa viikko sitten sunnuntaina.
Aamulla oli kevyt etelätuuli, tihkusadetta ja vedenpinta tällä kerralla mukavan ylhäällä.
Iso hirvi ja vasa olivat jälkien perusteella käyneet rantahietikolla.
Mökille noustuamme istuimme terassilla hetken aikaa ja rauhoituimme. Kuuntelimme saaren hiljaisuutta samalla maistellen lasillisen punaviintä.

Vaimoni suunnitelmat liittyivät metsämansikoihin. Niitä hän kävi poimimassa pari litraa.
Minulla oli suunnitelmissa vihdoinkin rannassa polttaa viime syksyn pohjoismyrskyn tuomaa puusälää, roskapuuta. Erinomainen polttosää, sillä päivällä tuli vettä enemmältikin useaan otteeseen.
Kaiken kaikkiaan poltto-operaatio kesti lähes kolme tuntia. Siinä ehti mietiskellä lähes kaikkea mahdollista.

Muun muassa sitä, että miksi ihmeessä minä siivoan Kemin kaupungin Selkäsaaren pohjoisimman RT-tontin rantaa.
Toisaalta kävi mielessä muutaman vuoden takainen keskustelu sisäsatamassa erään mieshenkilön kanssa. Kerrottuani hänelle, että ruoppautan/kaivatan omalla kustannuksella em. rannasta muutaman kymmenen metriä väylää Kojukallion ohi kulkevan väylän suuntaan hän parahti: "Olet sinä ........ hullu! Kaupunginhan se pitäisi hoitaa." Hän ei ymmärtänyt ollenkaan, että lisäksi teemme samalla venerannan...

Kemin Matkailu Oy:llä on vauhti päällänsä. Selkäsaaren eteläpäässä on monenlaista aktiviteettia.
Saapa nähdä, syntyykö jossakin vaiheessa Selkäsaaren pohjoispäätyyn väylä ja laituri, johon sisäsatamassa olevilla pikkulaivoilla voi tuoda saareen matkailijoita.

Kävi myös mielessä, että Selkäsaaressa olisi erittäin tarpeellista käydä Kemin kaupunginvaltuuston ja/tai teknisen lautakunnan ja/tai vähintäänkin ympäristöjaoston kokoustamassa lähitulevaisuudessa.
Miksi?
Siksi, että varmaan monellakaan em. päättäjistä ei ole riittävän hyvää näkemystä niistä mahdollisuuksista, joita kyseinen saari parhaimmillaan tarjoaa.

Poltto-operaation aikana siirtelin myös pikkukiviä uuteen järjestykseen. Todettakoon, että ystävämme Korpelan Pentti saaressa taannoin pistäytyessään talkoili muutaman tunnin rannassa kiviä siirrellen. Täydensin Pentin aloittamaa "kivitaidetyötä". Homma on vielä kesken.
Tänään oli makkarapäivä. Ne syötyämme ja kahvit juotuamme aloimme suunnitella lähtöä.
Lähdön hetkellä tuulensuunta oli länsi-luoteesta ja tuuli oli hiukan voimistunut. Onneksi vesi oli ylhäällä, joten lähtö rannasta ei tuottanut vaikeuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti