sunnuntai 6. elokuuta 2017

Kemin Selkäsaaressa tänään sunnuntaina 06.08.2017...

Päätimme käväistä tänään Selkäsaaressa. Aamulla oli kevyt koillistuuli ja vedenpinta tällä kerralla poikkeuksellisen alhaalla.
Minulla oli pientä puhdetyötä: Kiinnitin mökin pääportaiden alimpaa alkelmaan metallilistan suojaamaan laudankulmaa.
Alhaalla "mökkirannassa" oli ajatus polttaa tulistelupaikalla rantaan tullutta roskapuuta, mutta siitä oli pakko luopua. Hiukan koveneva tuuli oli saareen päin...
Pistin tulet mökin tulistelupaikalle vaimoni lähdettyä tutulle metsämansikkakävelylle. Tulilla istuskellessani ihmettelin taas hiljaisuutta > ei lainkaan lintujen ääniä mutta sitten...
Korkealla puiden latvojen yläpuolella alkoi taistelu. Mikäli oikein havaitsin taistelupari oli pieni haukka ja iso korppi. Aika metakkaa > pieni haukka ajoi isoa korppia takaa. Molemmat tekivät upeita harhautus- ja syöksyliikkeitä.
Olimme aamulla ottaneet pakastimesta pari isoa ahventa mukaan ajatuksena paistaa/hauduttaa ne foliokääreessä. Näin teimme ja samalla hiukan samoilla tulilla perunoita.
Kyllä maistuivat.

Terassilla istuessamme kuulimme tutun perämoottorinpärinän, kohta ilmestyi tuttu vene tuttuine mökkiläisineen - Katariina ja Tommi - "näköala-aukkoomme". Olivat näemmä menossa mökilleen Selkäsaaren länsirannalle.
Mukava saarikäynti taas kerran, vaikka rannasta lähtö oli taas entistä hankalampi, koska vedenpinta oli aamusta laskenut edelleen ja tuuli hiukan voimistunut.
Niin - vaimoni oli kerännyt pienen kopallisen metsämansikoita. Kakkua on luvassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti