keskiviikko 30. elokuuta 2017

Terveisiä Ruotsin Haaparannalta...

Tänään keskiviikkona 30.08.2017 aamulla "arvoimme", lähdemmekö Selkäsaareen vai Haaparannalle. Aamun sadetihku sen ratkaisi, lähdimme Haaparannalle, jossa olimme käyneet viimeksi 17.07.2017.

Ilma ei ollut kovin otollinen, sillä koko ajan tuli taivaalta tihkusadetta. Lämpötila tien pinnassa +12 ja ilmassa +10 astetta Celsiusta.

Haaparanna entinen tullirakennus oli purettu ja maat tasoiteltu. Olihan se aikanaan komea rakennus.

Ensin perinteinen ICA MAX- käynti tuttuine ostoksineen. Tosin tutut ostokset tällä kerralla puolitettuina.  

Sitten paikallinen Systembolaget, jonka asiakaspalvelu on vertaansa vailla. Tällä kerralla vaimoni kävi pikakäynnin myös  IKEA:ssa ja minä istuskelin tuloaulassa uusilla nahkasohvilla. Ihan mukavan tuntuiset...

Ihmisiä tuli ja meni tasaisena virtana. Tosin aika vähän oli väkeä liikkeellä. Tälläkään kerralla en nähnyt yhtään tuttua en edes tutun näköistä henkilöä.

Pois lähtiessämme ajoimme uuden rajanpinnan Matkailukeskuksen/linja-autoaseman ohi ja totesimme, että Haaparannan Barents Centerin rakentaminen ei ole vieläkään käynnistynyt.

Suomalaiset ovat ostaneet "montun" suunnitelmineen, kukaties se josskin vaiheessa alkaa näyttää elon merkkejä...


Sen sijaan Torniossa rajan pinnassa kerrostalo oli noussut komeasti. Muistaakseni nimi oli Jopparinkulma tai jotain sinne päin.

Kotiin Kemiin oli taas mukava ajella - lähes koko matka rajoituksen mukaan 80 km/h - mutta rajoitukset eivät estä "Audi-, BMW-, Volvo-, Skoda-, KIA-, MB-, tms. miehiä ja naisia" ajamasta 100-120 km/h. 

Moottoritien kaistoja oli "hitaalta puolelta" uusittu. Päällystyskalusto näytti olevan Kemin Karjalahdella valmiina Tornioon menevän "hitaan puolen" uusimiseen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti