lauantai 26. elokuuta 2017

Mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa osa 25...

Kirjoitin edellisen osan loppupuolella mm. seuraavaa:

Koska olen aikanaan vienyt kaiken kokousmateriaalin mm. valtuustokaudelta 2001-2004 Kemin kaupungintalolle paperisilppuriin, täytyy tärkeimpiä tapahtumia yrittää selvittää muulla tavalla.
Minulta löytyy korppuja senkin aikaisista tapahtumista, mutta saattaa olla, että en viitsi alkaa niitä plaraamaan.
Yritän kaivaa vanhan, varatietokoneen muistista tekstejä, jotka mahdollisesti liittyvät 2000-luvun alkupuolen asioihin...

Toisaalta myös tältä uusvanhalta, tuunatulta pöytätietokoneelta saattaa löytyä jotain noinkin vanhoja tekstejä. Tutkin asiaa.

Ensimmäistä kertaa tämän tekstisarjan aikana kirjoitan avoimesti, että kyllä minulla alkuvaiheessa oli vakaa usko siihen, että koulutus- ja työelämätaustallani, asioihin perehtymiselläni, kokouskäyttäytymiselläni, kommenteillani, yleisönosastokirjoittamisellani, tms. on jatkossa vaikutusta. 

Toisin sanoen, että mahdollisuudet vaikuttaa kuntapolitiikassa ovat realistisia.

Sitä ennen ehkä muutama sana kulttuuriasianlautakunnan varsinaisista jäsenistä, mahdollisesti osasta varajäsenistäkin, on paikallaan...
___________________________________________________________________

Kulttuuriasianlautakunnan varsinaisia jäseniä olivat:

Pertti Henttinen pj , Vasemmistoliitto
Elna Järvelä vpj, Kristilliset
Päivi Kangas, SDP
Tapani Kotkansalo, SDP
Ossi Liiten, SDP
Kari Luokkala, Vasemmistoliitto
Heli Luokkala-Nevalainen, Vasemmistoliitto
Antti Pasanen, Keskusta
Pirkko Pehkonen, Vasemmistoliitto
Aki Pyykkö, Keskusta

Kaupunginhallituksen edustaja kulttuuriasianlautakunnassa oli Ritva Leppikangas Vasemmistoliitto.

Kyllä em. luettelon henkilöistä on aivan pakko ja aiheellista ottaa erityisesti ensimmäisenä esiin Ossi Liiten, kemiläinen kulttuurivaikuttaja viimeisen päälle. 

Ossi oli kotiseutuihmisiä. 

Ossi ja hänen vaimonsa Elsi olivat minulle entuudestaan vähintäänkin ns. hyvänpäiväntuttuja lähinnä Elsin sisaren Eevan myötä. Olin tullut Ossin tuntemaan mm. Kemin taidemuseon taidenäyttelyjen avaajana. 
Hän osasi loihtia, virittää rauhallisesti monipuolisin, ehkä joidenkin kuulijoiden mielestä uuvuttavinkin, sanakääntein avajaisyleisön kulloiseenkin taidenautintoon. Hän otti erinomaisesti huomioon kuvataitailijan/kuvataiteilijat.

Ossi on yhdessä vaimonsa Elsin kanssa toimittanut Kemin Kotiseutu- ja museoyhdistyksen Jatuli-sarjan kirjoja ja mm. Pauli Sutelan ja Martti Helistön jatulikirjoituksista kootut teokset; kaikkiaan toista kymmentä kirjaa. 

Ossista on mm. Kemin lyseon lukion seniorit-osa-alueella erinomainen kuvaus hänen todella monipuolisesta toiminnastaan, taustoista.

Ossi Liiten oli kulttuuriasianlautakunnan vakiokalustoa, ollut siinä ties kuinka kauan ja se kyllä näkyi/tuntui ensimmäisestä kokouksesta alkaen. Hänen sanansa olivat painavia... 

Oikeastaan en jatka tätä valtuustokauden 2001-2004 kulttuuriasianlautakunnan henkilöesittelyä tässä osassa pitempään, sillä em. henkilö oli mielestäni niin suvereeni ja hallitseva...

Pohdiskelu jatkuu myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti